Här är kommunerna med de bästa restaurangerna enligt White Guide bild

Här är kommunerna med de bästa restaurangerna enligt White Guide

Publicerad

Är du en foodie? Vi med! Därför har vi listat kommunerna med Sveriges bästa restauranger enligt White Guide 2019.

Varje år utser White Guide de bästa restaurangerna runt om i Sverige i olika kategorier. Man brukar säga att ”Smaken är som baken”, men på dessa gastronomiska pärlor hittar du garanterat något som faller dig i smaken.

Tranås och Stockholms kommun toppar listan

Fäviken Magasinet i Åre kommun toppar 2019 års lista. Dock meddelade Fäviken Magasinet att restaurangen stänger för gott vid årets slut då Magnus, köksmästare, har valt att gå vidare från restaurangen. Därför ger vi en mer utförlig presentation av näst följande på tur.

Daniel Berlin, Tranås

Näst hittar du Daniel Berlins krog i Tranås kommun, Skåne. Daniel Berlin har två stjärnor i Guide Michelin och blev utsedd till en av Europas fem bästa restauranger 2019 av OAD. Här får du matlagning och dryck av högsta klass! Men det är inte helt enkelt att få bord, så va ute i god tid.

Denna pärla ligger ute i bygden på Österlen och är en intim restaurang med endast fem bord i matsalen. Daniel tar vara på varenda del av djuret han tillagar på ett smart sätt och kan få även billiga råvaror att smaka fantastiskt. Servicen är hög och hela upplevelsen knyts ihop när mat och dryck harmoniserar. Väl värd ett besök med andra ord.

Frantzén, Stockholm

Frantzén finns även detta år med på White Guides lista, och når för andra året i rad den högsta totalpoängen i White Guides historia. Inte bara är Frantzén Sveriges tredje bästa restaurang, men återigen vinnare av Årets Restaurangkultur och Årets Serviceupplevelse.

Fler krogar med utmärkelser finns i Nykvarn och Funäsdalen

Årets ”Värt en resa” utmärkelse gick till Skoogs Krog & Logi i Funäsdalen. Motiveringen löd: För att ha skapat ett unikt resmål för en inspirerande fjällgastronomi präglat av småskaligt producerade råvaror från lokala odlare.

Årets ”Dolda pärla” utmärkelse gick till Taxinge Krog i Nykvarn. Motiveringen löd: För att ha utvecklat en gastronomisk destination i en kulturbyggnad där lokala råvaror, kreativ tillagning och ett familjärt värdskap skapar en lika generös som intim gastronomisk upplevelse på högsta nivå.