Topp tio populäraste kommunerna att besöka på semestern bild

Topp tio populäraste kommunerna att besöka på semestern

Publicerad

Enligt en undersökning gjord av Sifo och SJ gillar svenskar att semestra i sitt eget land. Allt fler väljer bort långa flygresor för att ta tåget eller bilen till semestern. Idag är vi medvetna om klimatet och hur vi kan påverka till en mer positiv värld, och om vi ska vara helt ärliga – finns det något vackrare än en sommardag i Stockholms skärgård, eller en hike på fjället?

Enligt undersökningen väljer sex av tio svenskar att stanna i Sverige under sommarsemestern och enligt SJ har tågbokningarna för juni till augusti ökat med 32 procent jämfört med förra året. Men vart vill vi då helst semestra i vårt avlånga land? Vi har topplistan!

De tio mest populära resmålen i Sverige

 1. Visby (Gotlands Kommun)
 2. Stockholm (Stockholms Kommun)
 3. Göteborg (Göteborgs Kommun)
 4. Halmstad (Halmstad Kommun)
 5. Malmö (Malmö Kommun)
 6. Karlskrona (Karlskrona Kommun)
 7. Varberg (Varberg Kommun)
 8. Ystad (Ystads Kommun)
 9. Kalmar (Kalmar Kommun)
 10. Helsingborg (Helsingborgs Kommun)

Inte helt oväntat ligger alla topp tio destinationer vid havet. Visby toppar listan med sina vackra ruiner, kultur och restaurangutbud. Andra populära resmål är Stockholm och Göteborg med sitt breda utbud av nöjen, mat och aktiviteter för hela familjen.

Naturupplevelser och nöjesparker är populära turistattraktioner

Men vad får man inte missa när man besöker dessa härliga platser? Vi har samlat ihop en lista på de tio mest populära turistattraktionerna som enligt svenskarna är väl värt ett besök.

 1. Liseberg (Göteborgs Kommun)
 2. Gotland
 3. Stockholm
 4. Kolmården (Norrköpings Kommun)
 5. Fjällen
 6. Gröna Lund (Stockholms Kommun)
 7. Öland
 8. Visby (Gotlands Kommun)
 9. Höga Kusten (Härnösands Kommun, Kramfors Kommun och Örnsköldsviks Kommun)
 10. Västkusten (Strömstad, Tanum, Sotenäs, Lysekil, Uddevalla, Orust, Tjörn, Stenungsund, Kungälv, Öckerö, Göteborg, Varberg, Falkenberg, Halmstad och Laholms Kommuner)