Nykommun välkomnar Arvidsjaur som premiumkommun bild

Nykommun välkomnar Arvidsjaur som premiumkommun

Publicerad

Vi välkomnar Arvidsjaur som premiumkommun på nykommun.se. På nykommun.se kan du se allt vad Arvidsjaur har att erbjuda, samt jämföra kommunen mot grannliggande kommuner. Vilka parametrar är viktiga för dig när du ska bosätta dig?

Arvidsjaur är en spännande kommun på många sätt, med sin närhet till flera kust-kommuner som Luleå, Piteå och Skellefteå, närhet till högfjällen i Arjeplog och den norska gränsen i norr. Arvidsjaur har höga ambitioner, vill alltid erbjuda hög service och utgör ett handelscentrum för de omgivande inlandskommunerna.

Testindustrin är en stor del av Arvidsjaur

Tack vare Arvidsjaurs unika väderförhållanden och goda kommunikation med omvärlden är regionen en plats där nästan alla av världens kända bilmärken vinter-testas. På Arvidsjaurs isbanor utförs komponent- och elbilstester samt utveckling av självstyrande (autonoma) bilar. En testindustri som omsätter runt en miljard kronor per år. Men det är inte bara världens största biltillverkare som besöker Arvidsjaur, utan även privata bilentusiaster som vill racea med sina sportbilar runt nyplogade isbanor. För dem som väljer att besöka Arvidsjaur finns kvalitativa boenden och restauranger att tillgå.

Arvidsjaur är också hem för Svenska Arméns jägarbataljon. Som jägarsoldat måste du klara av strid och spaning i det mest tuffa terräng- och klimatförhållanden, speciellt vinterklimat. En utbildning som är mycket krävande då Arvidsjaurs vackra vinternatur tvingar jägarsoldaterna att jobba i de mest extrema förhållanden, vilket formar kompetenta och modiga soldater, redo för tjänst.

Besök Arvidsjaur året om

Arvidsjaur erbjuder roliga aktiviteter för boende och turister året om – men kanske lockar vinteraktiviteterna extra mycket. Varför inte testa älgsafari, hundspann eller skoteråkning i den vackra vinternaturen? Lapland Lodge, Pjesker Adventure, hotell Laponia och hotell Edström mfl erbjuder bra boende samt olika vinteraktiviteter som sportbilar på is och snöskoterturer. Här bor du bekvämt, äter gott och får njuta av vinternaturen på ett fartfyllt sätt.

Om sommaren är det populärt med kanotfärder, guidade jakt och fisketurer eller vandring på de vackra lederna. För den kulturella är Glommers Hatt och leksaksmuseum värt ett besök, eller kanske Hängengården i Glommersträsk som erbjuder besökaren en unik inblick i livet på 1800-talet.

Det är enkelt att ta sig till Arvidsjaur via Arvidsjaurs flygplats. Här går flyg inrikes, vilket underlättar för besökare från andra delar av landet att komma och se allt vad Arvidsjaur har att erbjuda. Under vinterhalvåret går även flighter ut i Europa.

Arvidsjaur är en spännande kommun med höga ambitioner, för befintliga kommuninvånare och besökare. Varmt välkommen Arvidsjaur som premiumkommun hos nykommun.se.

Läs mer om Arvidsjaur på www.arvidsjaur.se