Nykommun.se breddar möjligheten att jämföra kommuner bild

Nykommun.se breddar möjligheten att jämföra kommuner

Publicerad

På Nykommun.se kan du jämföra en rad olika parametrar kommuner emellan. Det kan till exempel vara skatt, lediga bostadsrätter eller ekonomi. Vi jobbar ständigt med relevans, för att du som besökare ska få svar på dem funderingar eller frågor som är viktigast för dig. Därför kommer vi senare i mars uppdatera våran sökfunktion med fler jämförelsetal inom miljö och hållbarhet, Skolrankning och Företagsklimat, samt elva topplistor där Sveriges trettio topp kommuner rankas i olika kategorier.

Kommunerna kommer jämföras enligt dessa kategorier

 1. Arbetsmarknad
 2. Bostäder
 3. Demografi
 4. Demokrati och jämställdhet
 5. Kommunal ekonomi
 6. Trygghet
 7. Kultur och fritid
 8. Miljö
 9. Sociala förhållanden och hälsa
 10. Utbildning
 11. Topplista ”Bäst att leva”

(Dessa kategorier hämtas från Fokus ”Bäst att leva”)

Därför är det viktigt att jämföra kommuner mot varandra

Vi skapade Nykommun.se för att du ska kunna ta ett medvetet beslut kring vart du vill bo, utan att behöva leta på olika ställen för information. Med ett enkelt sök jämför du dem kriterier som är viktiga för dig. Det kommer spela stor roll i vart du bosätter dig härnäst. När vi blir allt mer digitala, i spåren av pandemin, vill allt fler jobba hemifrån. Behovet för mer yta och möjligheten att jobba på annan ort ger dig möjlighet att välja din hemkommun utefter vilka värdegrunder du har. Har du barn och vill ge dem bästa möjliga start i livet? Då vill du bo i en kommun med bra skola och välmående lärare. Är du i en ny fas i livet och letar efter ett nytt jobb? Då vill du bo i en kommun med en expanderande arbetsmarknad. Även skatter, och ekonomi är viktigt när du väljer hemkommun.

Kanske är du tryggt bofast, men upptäcker att din kommun ligger efter i något jämförelsetal som är viktigt för dig? Då kan du med hjälp av konkret information ställa krav. Att skapa konkurrens mellan kommuner är bra, det betyder att allt fler blir medvetna om sin miljö, vill göra en förbättring till det positiva vilket i sig pushar kommunen att göra förändringar. På Nykommun.se har du har möjligheten att jämföra, ta reda på information och efter det ta ett beslut kring hur ditt liv ska se ut.