Därför behövs Nykommun.se bild

Därför behövs Nykommun.se

Publicerad

Med internets framfart har möjligheten att söka information om egentligen vad som helst blivit en helt normal del av vår vardag. Svar på små som stora funderingar finns en ”Googling” bort. Vi jämför allt från exempelvis elavtal, låneavtal, högskoleutbildningar och priser på produkter. Men vad vi också borde jämföra är vart vår boendekommun står i olika frågor som är viktiga för oss, till skillnad från vår grannkommun. Hur är egentligen grundskolan mina barn går i, jämfört med andra närliggande kommuner? Betalar jag en högre skatt och är min bostad dyrare än i en kommun ett stenkast bort? Trivs jag med hur min kommun hanterar mina hjärtefrågor, eller finns det en kommun som skulle ge mitt liv mer kvalitet? Det är dessa frågeställningar som gjorde att vi grundade Nykommun.se. Vi vill ge dig chansen att jämföra och lyfta fram Sveriges kommuner, få dig att tänka om och våga börja om på nytt. Kanske finns ditt drömjobb, utbildning eller bostad någon annanstans i Sverige.

Våga jämföra och ställa krav på din hemkommun

Vi vill uppmuntra våra besökare till en högre medvetenhet om sin levnadssituation, inte för att uppmärksamma problem, men för att skapa förändring och förbättring. Sverige är ett demokratiskt land där vi som invånare har möjligheten att påverka. Med rätt kunskap och fakta kan du pålysa viktiga frågor och göra din kommuns politiker medvetna om diverse problem eller förändringsmöjligheter. Därför kan du på Nykommun.se jämföra dem parametrar som är viktiga för dig där du vill bo och se hur det faktiskt ser ut i din hemkommun.

Därför är det viktigt för kommunerna att synas

Nykommun.se är också en chans för varje enskild kommun att synas och belysa sina starka sidor. Vi vill lyfta fram Sveriges kommuner på ett nytt sätt och ge besökarna chansen att lära sig något nytt om kommunen som dem inte redan visste. Att vara en attraktiv kommun med nöjda invånare är otroligt viktigt. Dem flesta vill trivas och frodas där dem är bosatta, men det är också viktigt att veta att det finns många otroliga kommuner runt om i Sverige, och kanske är just din kommun inte din ultimata hemkommun.

Varje invånare är viktig för kommunen, och att se till att dem trivs i sin hemkommun är såklart viktigt. Därför är Nykommun.se en chans för kommunerna att visa sina starka sidor, samt för Sveriges invånare att transparent kunna jämföra och ta reda på information för att sedan ta ett bra beslut om sin boendesituation, eller skapa förändring i sin nuvarande kommun. Vilka frågor är viktiga för dig där du bor? Ta reda på svaren enkelt med vårt sökverktyg