Välkommen Boden till Nykommun.se bild

Välkommen Boden till Nykommun.se

Publicerad

Vi är stolta över att Boden anslutit sig som ny premiumkommun på Nykommun.se. Boden ligger i Norrbotten med närhet till vacker natur. Friluftslivet ligger nära Boden-bornas hjärtan, men Boden har mer än natur att erbjuda. Vill du veta mer om Boden ska du besöka deras premiumsida.

Bodens slogan lyder ”I Boden lever vi närhetsliv”. Det betyder att dem boende i Boden har nära till allt som är viktigt. Jobb, skola, barnens aktiviteter, attraktivt boende, shopping och naturnära upplevelser. Boden vill vara en inkluderande plats att leva, oavsett vem du är eller vart du kommer ifrån. Här ska varje individ få chansen att utvecklas.

Boden har Sveriges bästa företagsklimat och storsatsar inom flera olika sektorer

Bodens näringsliv befinner sig i en stor tillväxtfas. Ett resultat av många års arbete bland näringsutvecklare, kommunala tjänstemän och politiker som alltid jobbar i nära samverkan med näringslivet. Det är många stora satsningar som görs, vilket bidragit till att Boden tog första plats i rankningen av Sveriges bästa företagsklimat 2020. En årlig jämförelse av SKR (Sveriges kommuner och regioner) som bygger på ett NKI-baserat enkätsvar av det lokala näringslivet.

En stor satsning inom kommunen är Svartbyns Industriområde. Här skapas ett industriellt centrum för den fortsatta utvecklingen av klimatsmart fossilfritt grönt stål med bygget av en vätgasfabrik, den största i sitt slag i världen. Etableringen av H2 Green Steel kommer att leda till ungefär 1500 nya jobb på fabriken och ungefär 10 000 nya jobb i området runt Boden. Detta gör Svartbyns Industriområde till ett unikt verksamhetsområde för industrins omställning till en helt fossilfri produktion.

Då Bodens befolkningsmängd ökar i form av nya små invånare satsar Boden stort på att utöka sin barnomsorg. Fram till 2025 lägger kommunen 250 miljoner kronor på att bygga fyra nya förskolor. Planen är att barngrupperna ska kunna minska till femton barn per grupp, med det behövs fler förskolor.

Boden.se kan du läsa mer om Bodens satsningar inom näringslivet.

Upplev Bodens rika natur- och kulturliv

Det finns många skäl till att besöka Boden. Storslagen natur med både norrsken och midnattssol, och flera häftiga utflyktsmål och hotell. Här finns en mix av stad och natur, med aktiviteter året om.

Bild tagen av Mats Engfors/Fotographic

För att nämna några unika upplevelser i Boden finns Aurora Safari Camp, The Outpost och Arctic Retreat. Vill du somna och vakna mitt i den norrbottniska naturen ska du boka en vistelse på världskända Treehotel. Här får du möjligheten att bo i ett rum som specialbyggts i träden. För dem som gillar vattenlek och relax är Nordpoolen värd ett besök.

Vill du ge dig ut i naturen erbjuder Boden äventyrscykling, fiske, björnskådning, hästturer, vandring och mycket mer. Vill du läsa mer och planera din semester i Boden kan du göra det här.

Varmt välkommen Boden till Nykommun.se.