Malmö är årets studentstad bild

Malmö är årets studentstad

Publicerad

Varje år delar Sveriges förenade studentkårer (SFS) ut utmärkelsen ”Årets studentstad” till den stad som utmärker sig i sitt arbete att skapa en god studie- och levnadsmiljö för studenter. Årets utmärkelse 2021/2022 gick till Malmö.

Sedan 1999 har SFS delat ut utmärkelsen ”Årets studentstad” och i år gick vinsten till Malmö. Malmö är en modern och internationell stad som erbjuder flera olika utbildningar. Här kan man studera på universitet, yrkeshögskola och folkhögskola. Dem senaste åren har Malmö utvecklats på många plan, vilket har resulterat i att Malmö är en populär studentstad för både nationella och internationella studenter.

Därför är Malmö årets studentstad

Juryns motivering löd så här; ”Den stad som erhåller utmärkelsen Årets Studentstad ska präglas av god samverkan mellan studenter, stad och lärosäte, och det är med stolthet som SFS utser Malmö till Årets studentstad 2021/2022. Utmärkelsen går till en stad som inte räds över nya utmaningar. En stad som alltid har utveckling i fokus. En stad som är stolt över sina studenter. En stad som är  beredd att göra allt för att studenterna ska trivas – före, under, och efter sin utbildning. Malmö stad, Malmö universitet, Malmö studentkår och Odontologiska Studentkåren Malmö bedriver ett strukturerat arbete för att stärka studentstaden Malmö. Malmö är en studentstad att studera, leva och trivas i. Staden värnar om studenternas välmående och visar på ett välintegrerat studentinflytande i alla processer.”

Årets studentstad är ett kvitto på att Malmö är en attraktiv studentstad

SFS frågade Katrin Stjernfeldt, Kommunstyrelsens ordförande, vad utmärkelsen betyder för Malmö; “Studenterna betyder massor för oss och den här utmärkelsen är ett kvitto på att vi är många som på olika sätt tillsammans lyckats göra Malmö till en attraktiv studentstad. Vi är på rätt väg och ska fortsätta utveckla Malmö som studentstad framöver. Jag ser fram emot att kunna få hälsa fler studenter välkomna hit.”

Här kan du läsa mer om Årets studentstad.

Källa: SFS