Här hittar du sommarens godaste glass bild

Här hittar du sommarens godaste glass

Publicerad

Det finns inget bättre en varm sommardag än en riktigt god glass. Glass gjord på dem bästa råvarorna med naturliga smaksättare. För att göra din sommar extra glassig har vi listat några av dem godaste glass-ställena i Sverige. Enjoy!

Gelaterian i Göteborg

Gelaterian gör hemgjord italiensk gelato med äkta råvaror i eget kök. Skillnaden mellan svensk gräddglass och gelato är mindre fett och mer krämig glass proppfylld med smak. Missa inte att prova pistage – en prisvinnande smak i sin kategori i Glass-SM 2019. Gelaterian gör också hemmagjord italiensk mjukglass med bland annat choklad från Valrhona.

Scarfo i Bromma, Stockholm

Strax utanför Stockholm i förorten Bromma hittar du Scarfo. Scarfo blandar Italiens bästa råvaror med dem finaste svenska produkterna för att ge kunden sitt livs bästa gelato-upplevelse. Ja, du läste rätt. Även här tillverkas förstaklassig italiensk gelato. Scarfo producerar gelato dagligen med kvalitativa råvaror utan konserveringsmedel och färgämnen. En varm sommardag kan kön utanför vara lång, men Scarfos gelato är värd väntan – du kommer inte bli besviken!

Holje Glassfabrik i Blekinge

Holje glassfabrik ligger i Blekinge, men skulle lika gärna kunnat vara södra Italien. Här utforskas ständigt nya smaker. Glass med riktig nutella, blåbärs-sorbet, mintchoklad, marängkola… en kavalkad av smaker finns att smaka i Holje Glassfabrik. Besök deras Facebooksida för öppettider.

Glassbonden i Umeå

Det finns inget mer närproducerat än glass från gårdens egna fjällkor. Det är precis det du hittar på det lilla gårdsmejeriet i Västra Selet. Resultatet är krämig, norrländsk gräddglass. Här hittar du klassiska smaker som choklad och blåbär, men du kan också smaka oväntade sorter som Älgört och västerbottenost med päron.

Köld i Malmö

Oväntade smaker som cashewglass med jordgubbar och crema di balsamico, chokladsorbet smaksatt med rom och gorgonzolaost & fikonrippel med valnöt, cognac och balsamico finns hos Köld i Malmö. Här finns alltid tolv smaker att välja bland som roterar efter säsong. Minst hälften av alla smaker är alltid veganska, vilket gör Köld till ett favoritställe bland just veganer. Basen till glassen varierar och är gjord på antingen grädde, kokos, cashew, sorbet eller sherbet.

Grädda i Åre

Grädda i Åre är prisade i Glass-SM. Med en passion för hantverket, producerad av mjölk från grannens betande kor och smaker som varierar efter säsong är det här glassmeckat värt ett besök. Här kan du äta glass med smak av rabarberdröm, passion eller yuzo. Oavsett vad du är sugen på kommer du inte bli besviken.

Vilken av dessa glassiga pärlor besöker du i sommar?