Nacka är årets nyföretagarkommun 2021 bild

Nacka är årets nyföretagarkommun 2021

Publicerad

Nu är årets nyföretagarkommun utsedd och vinnaren i år är Nacka Kommun.

Stort grattis till Nacka kommun som har utsetts till årets nyföretagarkommun 2021. Det är Visma Spcs och NyföretagarCentrum som varje år utser en vinnare, samt delar ut 100 000 kronor i prispotten. Syftet med priset är att inspirera, lyfta och stärka lokala entreprenörer och inspirera fler till att våga starta eget företag.

Juryns motivering till varför Nacka är årets nyföretagarkommun 2021

Så här löd juryns motivering: ”Nacka kommun har i många år varit en ledande kommun vad gäller företagsklimat. Man förstår nyföretagandets stora betydelse för ökad sysselsättning och ekonomisk tillväxt. Genom nya företag skapas nya skatteintäkter som är så viktiga för samhällsservicen.

Nacka kommun är en starkt expanderande och växande kommun. Under pandemin har pendlingskommunernas betydelse också vuxit och mer har skötts digitalt. De har samtidigt inneburit att många tagit initiativ till att starta företag med sin bas hemifrån.

Genom att utse Nacka kommun till Årets Nyföretagarkommun vill vi uppmuntra till fortsatta insatser som stärker nyföretagandet lokalt i Nacka.”

Så säger Nacka kommun om utmärkelsen

Nacka kommun är såklart stolta över utmärkelsen. Det är ett kvitto på att kommunens satsningar mot att skapa ett dynamiskt företagsklimat lyckats och är fortsatt på väg i rätt riktning. Nacka vill vara en mötesplats för kreativa och lösnings inriktade människor. Varje dag startas tre nya företag i Nacka och kommunen fortsätter sitt arbete mot att vara den mest företagsvänliga platsen i Sverige – både för nystartade företag och befintliga företag.

Om du vill läsa mer om vilka andra kommuner som va nominerade och veta mer om utmärkelsen kan du klicka här.