Välkommen till natursköna Svenljunga bild

Välkommen till natursköna Svenljunga

Publicerad

Bland hundratals sjöar, långa åar och djupa skogar hittar du Svenljunga. En vacker kommun mitt i naturen med stort kulturarv. Vi välkomnar Svenljunga som ny Premiumkommun på Nykommun.se. Vi har samlat ihop några av Svenljungas pärlor i den här artikeln och på Svenljungas egna sida kan du lära dig ännu mer om vad kommunen har att erbjuda.

Arbeta och bo i Svenljunga

I Svenljunga är det viktigt att invånarna trivs och mår bra. Här finns ett starkt föreningsliv och gott om aktiviteter för barn i alla åldrar. Just nu satsar kommunen lite extra på förutsättningarna för de mindre invånarna. I centrala Svenljunga finns en helt nybyggd förskola för de minsta och inom de närmsta två till tre åren planerar kommunen att bygga om två skolor.

Svenljunga växer och vill erbjuda en trivsam boendemiljö för dig och din familj. Här finns det möjlighet att välja boende efter dina förutsättningar. Har du en dröm om hur din familjs villa ska se ut och vara disponerad? Då är chansen nu att köpa en villatomt i bostadsområdet Solhöjden. Här har du vacker utsikt, nära till fiske, bad eller skogspromenader. Om det här låter intressant för dig kan du läsa mer om projektet här.

Svenljunga bjuder på natur och kultur för alla åldrar

Det finns mycket att göra i Svenljunga. Inte minst utomhus i den natursköna miljön. Vill du ta dig ut till fots finns det flera olika vandringsleder att välja mellan som är trevliga året runt. Varför inte packa matsäcken och tillaga den på en lägerplats? Grillad korv är alltid ett säkert kort för hela familjen – korven hittar du hos någon av kommunens lokala producenter. Är du mer sötsugen kan du be Tostatorpet att göra iordning en fikakorg som hela familjen kommer att gilla.

En annan pärla är Klevs Gästgivaregård som kallas Hemma på Klev. Här kan du bo och njuta av god mat i kulturhistorisk miljö med naturen runt hörnet. Vill du stanna längre är någon av Klevs paket ett bra alternativ. Bland annat vandringspaketet som erbjuder boende, frukost, lunch och middag. På vandringen får ni med er en liten ryggsäck laddad med dryck, vattenflaska, lunchpaket och sittunderlag. Njut av Svenljungas vackra natur i lugn och ro tillsammans med den du trivs bäst med.

Vill du relaxa inomhus är Moga Fritid ett trevligt alternativ. Här hittar du en simhall med tre olika bassänger samt bubbelpool och bastu. När du är klar i badet kan du njuta av en god fika i Mogas Café. Är du inte helt avslappnad än? På Relaxen i centrala Svenljunga kan du välja mellan olika behandlingar som ger dig välmående från topp till tå. Unna dig en massage, pedikyr, manikyr eller annan skönhetsbehandling och ta dig en stund för dig själv.

För gourmanden finns det gott om lokalproducerade råvaror, allt från ost till charkuterier. Besök en charmig gårdsbutik eller ett hemtrevligt bageri – Lokalt från Sjuhärad är ett trevligt stopp för den hungriga där du hittar massor av lokalproducerade varor. Oavsett vad du är sugen på finns det att smaka i Svenljunga.