Södertälje kommun logotyp

Assistent till Orkesterskolan El sistema

Assistent till Orkesterskolan El sistema i Södertälje

Välkommen till oss!
El Sistema  är en kreativ mötesplats som erbjuder barn och unga undervisning i orkester. El Sistema är en modell för orkesterskola med rötterna i Venezuela och finns sedan 2012 på Hovsjöskolan och Soldalaskolan i Södertälje. Det som kännetecknar verksamheten är att den är avgiftsfri, intensiv och gruppbaserad.
I Södertälje deltar ca 450 barn och deras familjer i El Sistemas undervisning och familjeträffar.

Dina arbetsuppgifter

Du är spindeln i nätet som får verksamheten att fungera smidigt! Du kommer till våra lokaler i Hovsjö strax efter lunch och stämmer av med kollegorna om vad som är på gång, samt kollar att lokalerna är i ordning. Sedan hämtar du de yngre eleverna vid Hovsjöskolan och promenerar med dem till våra lokaler.

Några elever kanske behöver stöd under lektionen, eller hjälp med något före eller efter sin lektion, och då finns du där. Kanske ska de äldre barnen spela en konsert i Stockholm och behöver matsäck med sig på pendeltåget. Du gör mindre inköp och förbereder mellanmål om det behövs. När det har kommit in nyanmälningar till El Sistema skriver du in dem i elevregistret. Du hjälper till med att ringa föräldrar och skicka sms när det behövs. Du är delaktig i konserter, i dagläger och vissa resor.

Arbetstiden är förlagd ca 12.30-18.30 tis-tors, med ansvar att släcka och låsa en-två kvällar i veckan. Vissa variationer runt arbetstiden förekommer vid konserter, läger och andra projekt, detta kan även innebära någon helgdag ibland.

Vem är du?

Personliga egenskaper:
- Du är en samarbetsinriktad person som ser vad som behöver göras och inte är rädd för att hugga i.
- Du är intresserad av kultur och av barns och ungas utveckling.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Krav:
- Du har gymnasieutbildning.
- Du har erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar.
- Datorvana och erfarenhet av enklare administrativt arbete.
- Körkort B
- Goda kunskaper i det svenska språket i tal och skrift.

Meriterande:
- Kunskaper i något av de vanligaste förekommande språken i Södertälje, till exempel arabiska.
- Lokal förankring.
- Kännedom om musikundervisning i allmänhet och El Sistema i synnerhet.
- Tillgång till egen bil

Vi erbjuder dig

Varje dag går ca 6 000 personer till sitt jobb i Södertälje kommun. Vi har många olika roller hos oss och vill erbjuda dig ett meningsfullt jobb där du får möjlighet att bidra till samhället och samtidigt känna glädje. Som medarbetare hos oss får du möjlighet att utvecklas och sätta avtryck på riktigt.

Som anställd i Södertälje kommun erbjuds du bl.a. trygga anställningsvillkor, ett generöst friskvårdsbidrag samt möjlighet att byta semesterdagstillägget mot extra lediga dagar. Inom vissa verksamheter finns även möjlighet till viss flexibilitet avseende arbetstid och arbetsformer. Vi har ett stort utbud av utbildningar och kompetenshöjande insatser för dig som medarbetare. För mer detaljerad information kring våra förmåner läs gärna mer på vår externa hemsida:

Välkommen till oss!

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om jobbet hos Södertälje kommun

Deltid
Kommunvapen för Södertälje
Södertälje är med sina drygt 102 000 invånare, Sveriges nittonde största kommun Staden är en anrik gammal industristad, med många väletablerade företag, stora som små och idag finns över 53 000 arbetsplatser i kommunen. 15 000 av dessa finns på Scania och 4 600 på Astrazeneca, två av Sveriges största och viktigaste exportföretag. Södertälje har en stark historia, ett vackert naturliv och ett rikt kultur- och idrottsliv att vara stolta över. Södertälje är en färgstark plats där människor från hela världen möts Sedan hundratals år är Södertälje en knutpunkt, belägen mellan storstadspuls och sörmländska [...]