Norbergs kommun logotyp

Grundskollärare åk 1-3

Du är välkommen till Norberg, den lilla kommunen med det stora hjärtat. Våra verksamheter speglas av ett stort engagemang bland medarbetarna, korta beslutsvägar och gemenskap. Vill du vara en del av detta är du varmt välkommen. Källskolan Du är välkommen till Norberg, den lilla kommunen med det stora hjärtat. Våra verksamheter speglas av ett stort engagemang bland medarbetarna, korta beslutsvägar och gemenskap. Vill du vara en del av detta är du varmt välkommen. På Källskolan arbetar vi med en utökad grundbemanning och i årskurs 1 kommer det att vara 1,75% lärartäthet. Till nästa läsår söker vi en lärare till i årskurs 1. Skolan arbetar aktivt med värdegrundsarbete och vi har förmånen att ha rastvärdar ute på skolgården. Fritidshemmet ansvarar för dagliga rastaktiviteter. Källskolan har en väl utbyggd elevhälsa. Arbetsbeskrivning Till hösten kommer Du att ingå i arbetslaget som tar emot eleverna som börjar åk 1. Du är en tydlig ledare som sätter gränser och har höga förväntningar på eleverna. Du skapar situationer i klassrummet där eleverna lyckas med att utveckla sina förmågor med goda resultat. Du får gärna ha erfarenhet av strukturerad läs- och skrivundervisning. Skolan har påbörjat ett läsfrämjande arbete som under nästa läsår kommer att fortsätta. På Källskolan arbetar lärare och pedagoger i arbetslag där de tillsammans driver den pedagogiska verksamheten. Kompetensutveckling sker genom kollegialt lärande. Vi använder Quiculum som kommunikationskanal med vårdnadshavare och bedömning av elever. Kvalifikationer Vi söker dig som är behörig att undervisa elever i årskurs F-3. God förmåga att uttrycka sig på svenska i tal och skrift. Du är en person som i alla situationer tar barnens perspektiv och hävdar läroplanens värdegrund och syn på lärande. Vare sig du har erfarenhet eller är nyutexaminerad så får du stöd och stöttning av ditt arbetslag, specialpedagoger, elevhälsa och rektor. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Villkor För den som erbjuds anställning hos oss krävs enligt Lag om registerkontroll utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister. Intervjuer kommer att ske fortlöpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Om jobbet hos Norbergs kommun

Kommunvapen för Norberg
Att bo i Norbergs kommun är att leva i hjärtat av Bergslagen. I Västmanland finner du Norberg, en lite undangömda pärlan som har mycket att erbjuda. Landskapet växlar mellan skog och våtmarker med många sjöar och ett levande jordbruk. Det bor strax under 6 000 personer i Norbergs kommun, runt 4 500 bor i centralorten och tätorten Norberg. Det finns flera kulturhistorisk intressanta platser i Norberg, många knutna till gruvnäring och järnväg. Det är nära till både Fagersta och Avesta. På under två timmar kan du ta dig till Uppsala och under en timme till Borlänge. Bo i Norbergs kommun – välja tätort, [...]