Umeå kommun logotyp

Kock och måltidsbiträde, Måltidsservice

Umeå stad växer snabbt och Teknik – och fastighetsförvaltningen har ett stort och viktigt uppdrag. Vi skapar bra förutsättningar för en väl fungerande vardag för kommunens invånare, medarbetare och verksamheter. Vi planerar, bygger och förvaltar kommunens fastigheter, vägar och utomhusmiljöer. För kommunens verksamheter upprätthåller och utvecklar vi IT-system, måltider, lokalvård, stadshusservice och restaurangverksamhet. Måltidsservice i Umeå kommun omfattar tillagning och servering av luncher inom både för- och grundskolan, gymnasieskolan, restaurang samt till ett flertal enheter inom äldreomsorgen. Vår uppgift är att förmedla bra service och goda hälsosamma måltider för våra matgäster och att tillsammans med personalen inom skola och omsorg skapa en förståelse av matens betydelse för god hälsa och välbefinnande. Genom den offentliga måltiden bidrar måltidsservice till en god folkhälsa och en hållbar utveckling. Nu söker vi en kock samt måltidsbiträde till måltidsservice!  Dina arbetsuppgifter  Som måltidsbiträde hos oss arbetar du i med alla i storkök förekommande arbetsuppgifter. Du ger god service och bidrar till att vi får nöjda matgäster. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att hjälpa till med att koka ris, potatis och pasta, diskning, städning, sköta servering, ta emot av varor och utföra egenkontroll. Du är intresserad av att vara med och utveckla verksamheten i köket och restaurangen samt bidra i arbetet med att minska matsvinnet. I arbetet förekommer även en del administrativa arbetsuppgifter. Som kock hos oss ansvar du för att leda och planera köksarbetet. Du arbetar med tillagning av måltider och specialkost, planering, administration, egenkontroll, beställningar, inköp av livsmedel och fakturahantering. Även diskning och lokalvård ingår i arbetsuppgifterna. Du ger god service och bidrar till att vi får nöjda matgäster. Vi erbjuder ett socialt och utvecklande arbete med mycket omväxling! Om dig Till tjänsten som måltidsbiträde är det meriterande om du har gått restaurangprogrammet på gymnasienivå eller har en annan likvärdig utbildning inom livsmedel. Till tjänsten som kock söker vi dig som har treårig gymnasial kockutbildning eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Du har bred erfarenhet av arbete som kock och tillagning av specialkost samt goda kunskaper av livsmedelshygien och egenkontroll. Meriterande till båda tjänsterna är om du tidigare har arbetat inom storkök. Som person är du ansvarsfull och har en problemlösande inställning. Du är strukturerad med stor förmåga att administrera ditt arbete och har datorvana. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift eftersom arbetet hela tiden sker i nära samarbete med gäster, pedagoger, anhöriga och kollegor. Det är viktigt att du är öppen och positiv till din läggning. Vi ser gärna att du bifogar cv och personligt brev. Intervjuer sker löpande så vänta inte med din ansökan. Välkommen med din ansökan! Om Umeå kommun Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med över 13 000 medarbetare. Kommunen har cirka 440 chefer och verksamheten är indelad i åtta förvaltningar. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss? Här kan du ta del av hur det är att leva och bo i Umeå: https://www.gatewayumea.se/sv/move-to-umea Umeå kommun ingår i tre förvaltningsområden för finska, meänkieli och samiska www.umea.se/minoriteter.  Som medarbetare hos oss i Umeå kommun kan du ta del av ett antal förmåner. Ta del av våra förmåner https://umea.se/jobbochforetagande/jobbochpraktik/kommunensomarbetsgivare/varaformaner.4.1b4d24fb1752122eb843bf.html Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte oss om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med.

Om jobbet hos Umeå kommun

2 augusti
Kommunvapen för Umeå
Känner vi varandra? Är Umeå på väg att bli din nya hemstad, eller har du redan hunnit flytta hit? Det löser sig, hursomhelst! Umeå är en öppen och välkomnande stad, och du kommer att bli en del av den här lite motvalls, men snälla staden på nolltid. Varför inte ta del av den här krasch-kursen om Umeå som ett första steg. Umeå, känt som Björkarnas Stad, särskilt förut. Idag är det främst ett namn som används av människor långt över 39, vilket är medelåldern i Umeå. Om du möter någon aningen yngre fungerar smeknamnet UÅ lika bra. Väl på plats, lär dig ordet ”pepp” – det är ett populärt begrepp bland [...]