Skövde kommun logotyp

Lärare åk 4-6 med försteläraruppdrag till Tidanskolan, 100%

I Skövde kommun finns hundratals yrken och omkring 4 900 medarbetare som alla jobbar för Skövdebornas bästa. Skövde växer. Inte undra på det. Vi drivs av ständig utveckling, vi vill mer och framåt. Vårt uppdrag på Skövde kommun är att oförtröttligt se till att möjligheterna finns här, att idéer förverkligas och att människor växer. Det andra tycker är omöjligt, gör vi möjligt. Tillsammans lyckas vi. I rollen blir du en del av Sektor barn och utbildning. Hos oss står barnens och ungdomarnas utveckling i fokus. Vi arbetar med utbildning från förskola till gymnasieskola och vi strävar efter en pedagogisk helhetssyn från 1 till 20 år. Du ser digitala verktyg som en naturlig del i av din arbetsvardag. Vi är säkra på att du nyttjar digitaliseringen för att tillgängliggöra undervisningen och att du är nyfiken på hur detta kan gagna barns och elevers lärande. Du har tillgång till digitala verktyg i undervisningen och har ett nära samarbete i ett kollegialt lärande. Som medarbetare i Skövde kommun är du en viktig spelare i ett lag som varje dag, året om levererar tjänster och service till våra kunder. Det är i mötet med våra kunder som värdet av vårt arbete uppstår. Vi tror på innovation, delaktighet och ett engagerat ledarskap. Vi tror också på att varje medarbetare har drivkraften och förmågan att förbättra verksamheten och en vilja att utvecklas i sitt yrke. Vi satsar på dig som medarbetare och erbjuder därför förmånliga pensionsvillkor, friskvårdsbidrag samt flera friskvårdsaktiviteter och erbjudanden. Och det bästa av allt. Vi har plats för fler. Skövde kommuns organisation är stor och innehåller allt från omsorg, stöd och utbildning för våra medborgare till infrastruktur, underhåll, kulturliv och tillväxt. Arbetet kan se lite olika ut beroende på vilken verksamhet vi arbetar i men alla representerar samma arbetsgivare, Skövde kommun. Vi är öppna och lyhörda – Vi tar ansvar för helheten – Vi gör varandra bättre – Vi vågar Välkommen - tillsammans förverkligar vi drömmar och får Skövde att växa! Tidanskolan är den lilla landsortsskolan med små klasser vilket skapar en närhet och en samsyn mellan elever, pedagoger och elevhälsoteam. Vi söker dig som brinner för att skapa en skola för alla. Vi arbetar aktivt med våra lärmiljöer. Tillsammans med elevhälsoteamet görs förebyggande och främjande insatser för att skapa trygghet och studiero samt en meningsfull skolgång för våra elever. ARBETSUPPGIFTER Vi söker dig grundskollärare 4-6 som vill vara med och utveckla vår skolverksamhet. Tillsammans med ditt arbetslag, övriga kollegor och EHT-team är du med och bygger upp en engagerande verksamhet. Du är initiativtagande i det pedagogiska arbetet som innefattar planering, genomförande och utvärdering av verksamheten utifrån läroplansmålen. Du är flexibel och har en inställning som innebär att du tror på varje elevs vilja och möjligheter att utvecklas och varierar din undervisning efter deras behov. Du arbetar aktivt med verksamhetens värdegrund att främja allas lika värde. Som förstelärare kommer du vara drivande i utvecklings- och pedagogiska frågor och ha en nyckelroll i att leda det kollegiala lärandet. Du kommer att ha ett uppdrag som arbetslagsledare. Du arbetar i första hand med undervisning och uppgifter som hör till undervisningen. Du initierar och driver projekt för att utveckla undervisningen och du är aktiv i det systematiska kvalitetsarbetet. Du är en god förebild för arbetslaget i det pedagogiska arbetet. Försteläraruppdraget är till en början på ett läsår. KVALIFIKATIONER Att du har legitimation och är behörig inom årskurs 4-6 är ett krav och erfarenhet av liknande arbete är meriterande. Du är ansvarstagande och bra på att samarbeta med elever, lärare, föräldrar och andra samarbetspartners både inom och utom den egna organisationen. Hos oss står eleverna i centrum och det är viktigt att du som person passar in i verksamheten. Detta gör att vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. ÖVRIGT Jämställda och jämlika verksamheter är väldigt viktigt för oss. Olika bakgrunder och tillhörigheter ser vi som en tillgång. Våra arbetsplatser ska också vara fria från diskriminerande strukturer. Skövde är en öppen och växande stad, med många mötesplatser. Var du än är har du nära till natur och friluftsliv, kultur och aktiviteter för alla åldrar. I Skövde är vi vana vid en hög nivå på alla plan. Här finns bland annat Högskolan i Skövde, Försvarsmakten och Skaraborgs sjukhus. Vi har många framgångsrika företag och startups samt internationella innovationsarenor för industri och dataspelsutveckling. Skövde är staden som inte nöjer sig med något annat än att ligga i framkant. Välkommen att vara med och spela med oss du också! Har du skyddade personuppgifter ska du kontakta den kontaktperson som finns angiven i annonsen. Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om jobbet hos Skövde kommun

Kommunvapen för Skövde
Funderar du på att flytta till Skövde? Det tycker vi låter bra. Vi ska berätta varför! Vi vill göra allt för att du ska känna dig välkommen till oss. Skövde är staden som lockar globala företag, internationella talanger och människor som vill bidra till förnyelse och nytänkande. Hit kommer varje år hundratals nya rekryter till regementet och tusentals nya studenter till högskolan. Det gör oss till en stad i ständig förändring. Skövde är regioncentra i Sveriges fjärde största arbetsmarknadsregion, vilket bidrar till att vi växer, snabbt. Det skapar många förutsättningar för Skövde som stad, men [...]