Alvesta kommun logotyp

Mohedaskolan söker lärarvikarie i åk 2

Alvesta kommun med ca 20 000 invånare — södra Sveriges mittpunkt — Integrerar lokalt boende med globala möjligheter. En position som bygger på högkvalitativ kommunal service, ett framgångsrikt näringsliv och en bra blandning av tätorter och landsbygd. Lägg därtill en stark infrastruktur med järnväg, flyg och ett välutvecklat vägnät så förstår du varför Alvesta kommun är rätt val. – Stor nog för att idéer skall födas och utvecklas – Liten nog för att alla skall bli sedda och uppskattade samt korta beslutsvägar I Alvesta kommunkoncern är vi ca 2000 medarbetare inom flera olika yrkeskategorier som varje dag arbetar med att göra skillnad för våra invånare. Vår gemensamma värdegrund är ”Tillsammans skapar vi en bättre vardag för våra invånare och oss medarbetare. Vi utvecklas genom goda möten och öppen dialog. Detta uppnår vi genom vår värdegrund som bygger på ”Delaktighet, Engagemang och Tillit”. Vårt fokus är att skapa den bästa möjliga kommunala servicen för dem vi är till för; invånare, företagare och besökare. Alvesta kommun arbetar utifrån en styrmodell som bygger på tillitsbaserad ledning och styrning med fokus på Agenda 2030. Vill du vara med på vår spännande resa med siktet inställt på hållbar samhällsutveckling? Mohedaskolan är en sammanhållen F-9 skola som också har fritidshem. I nuläget har skolan ca 430 elever och 70 personal fördelat på tre arbetslag: F-3, 4-6 och 7-9. Skolan är belägen i närheten av skog med tillgång till elljusspår. Det som kännetecknar Mohedaskolan är en god trivsel bland elever och personal. Vi jobbar för en tydlig grundstruktur på hela skolarbetet, att alla elever är allas elever, ett helhetsansvar för mentorerna och ett relationellt synsätt. ARBETSUPPGIFTER Du ansvarar för planering, genomförande och utvärdering av undervisningen. Du motiverar och stimulerar elevernas kreativitet och lust att lära utifrån gällande styrdokument. Du agerar utifrån de enskilde elevens behov och arbetar aktivt med skolans värdegrund. Att samarbeta med elever, föräldrar och kollegor på skolan och ditt arbetslag är en del av uppdraget. I tjänsten ingår mentorskap. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som vill arbeta med kollegor som trivs tillsammans, som har högt till tak och ett lösningsfokuserat tänk. Du är tydlig i ditt ledarskap, strukturerad och väl insatt i skolans styrdokument. Du har en helhetssyn på elevernas utveckling och lärande, är lyhörd för varje elevs förutsättningar och behov och ser fram emot att utveckla vetgiriga, utmanande och fantastiska elever. Du har erfarenhet av att undervisa på lågstadiet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. ÖVRIGT Tjänsten tillsätts om erforderliga beslut fattas. Vi undanber oss samtliga annonsförsäljare.

Om jobbet hos Alvesta kommun

4 augusti
Kommunvapen för Alvesta
Att bo i Alvesta kommun innebär att du befinner dig i södra Sveriges mittpunkt. Här finns en av södra Sveriges viktigaste knutpunkter för järnvägen och du bor vackert omgiven av Smålands djupa skogar. Invånarantalet överstiger knappt tjugotusen personer i Alvesta kommun. De allra flesta bor i någon av tätorterna som Alvesta tätort, Moheda, Vislanda och Grimslöv. Att bo i Alvesta kommun innebär att ha mängder av sjöar och djupa skogar nära. Samtidigt har du knappt femton minuter med tåg till Växjö. Vill du besöka större städer tar det knappt en och en halv timme till Lund och Malmö. Arbete och näringsliv [...]