Malung-Sälens kommun logotyp

Stödassistent till särskilt boende inom LSS

Malung-Sälens kommun har ca 10 000 invånare och ligger i natursköna Dalarna, hit kan du flyga till och från vår internationella flygplats i Sälen. Här finns Sälenfjällen som gör oss till norra Europas största vinterturismdestination. Malung- Sälens fantastiska natur, stora evenemang och upplevelser gör att vi bland annat kan erbjuda dig livskvalitet, möjligheter till ett aktivt friluftsliv och en trygg miljö för barn att växa upp i. Malung-Sälens medarbetare är nyckeln till framgång, därför vill vi skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv, för att du ska trivas, må bra och känna arbetsglädje. Som anställd hos oss erbjuder vi en rad förmåner bland annat: • Friskvårdsbidrag eller friskvårdtimme där verksamheten tillåter • Egen kommun-massör med förmånliga priser på friskvårdsmassage • Tillsvidareanställd och månadsavlönad personal erbjuds säsongskort till Sälenfjällens anläggningar till förmånligt pris • Flexibla arbetstider när det är möjligt Välkommen att söka jobb hos oss! ARBETSUPPGIFTER I ditt uppdrag som stödassistent utgår du från brukarens individuella behov och önskemål. Du ger brukaren stöd i dennes dagliga aktiviteter utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt. Det dagliga arbetet innefattar bland annat stöd och vägledning vid personlig omvårdnad, rörelseträning, måltider, medicinhantering, hygienrutiner samt att hitta på och vara ett stöd i sociala aktiviteter. Tillsammans med övrig personal arbetar du med målet att göra dagen meningsfull och innehållsrik. En viktig del i arbetet är att stimulera och motivera brukaren till att utveckla sina förmågor och att verka för att brukaren ska ges största möjliga inflytande och medbestämmande över insatsen. Du arbetar för att skapa omsorg av god kvalitet och du förväntas arbeta med alla sinnen för att bidra till ett rikt, spännande, aktivt och självständigt liv för personer med funktionsnedsättning. Att bidra med att skapa en trygg atmosfär och stabilitet är också en viktig del i arbetet. KVALIFIKATIONER För denna tjänst är gymnasieutbildning inom vård och omsorg, barn och fritid eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig ett krav. Kunskaper om fysisk funktionsnedsättning och LSS lagstiftningen är en viktig grundkunskap. Påbyggnadsutbildningar om autism, lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik eller tecken som stöd är mycket meriterande. Du har god datorvana samt erfarenhet av dokumentation. Goda kunskaper i det svenska språket både i tal och i skrift är ett krav. Du ser möjligheter, har en positiv grundsyn och är lyhörd för andra människors behov. Arbetet kräver att du är flexibel och trivs med variation i arbetet. Du har ett reflekterande förhållningssätt och förmåga att planera, strukturerar och prioritera i det dagliga arbetet. Du delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter till dina kollegor och ser det som självklart att bidra till ett positivt arbetsklimat. Körkort är ett krav. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. ÖVRIGT Urval och intervjuer sker löpande och vi ser därför gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Kontroll av belastningsregister kommer att genomföras innan anställning varför vi gärna ser att du redan när du söker tjänsten beställer ett utdrag ur belastningsregistret. Att få hem ett utdrag kan dröja 1,5-2 veckor. Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga politiska beslut fattas. Malung-Sälens kommun har inför rekryteringsprocessen beslutat om de medieval som ska göras i rekryteringen, med anledning av detta motsäger vi oss all kontakt gällande annonsering och bemanningsföretag vänligen men bestämt.

Om jobbet hos Malung-Sälens kommun

Kommunvapen för Malung-Sälen
Malung-Sälens kommun är inte mindre än Nordens främsta kommun när det kommer till vinterturism, beläget i Dalarnas län. I kommunen Malung-Sälens bor det cirka tio tusen invånare och befolkningsmängden ökar. Malung är centralorten och här bor ungefär fem tusen personer. Malung-Sälens gränsar till Norge och har ett starkt näringsliv med många företag, allt från stora internationella företag till småföretagare som dedikerat sig åt hantverksyrket. Kulturen är levande och musiken är en del av den rika kulturen. Malungsfors Visfestival och Svenska Dansbandsveckan är ett musikevent som lockar besökare [...]