Till Vara

Vara kommuns näringsliv blomstrar

Näringslivet i Vara kommun upplever en period av stark tillväxt och utveckling. Enligt 2023 års upplaga av Bästa Tillväxt, en utmärkelse utdelad av kreditupplysningsföretaget Syna, har Vara kommun den näst högsta företagstillväxten i Västra Götalands län.

Sedan 2007 har Bästa Tillväxt-priset delats ut till den kommun i varje län som uppvisar bäst företagstillväxt. I år har Vara kommun rankats som nummer två i Västra Götalands län.

– Den här utmärkelsen är i första hand ett kvitto på att lokala företagare gör en fantastisk insats och investerar i rätt saker, men också en signal till oss inom det offentliga att det lokala företagsklimatet är gott, säger Johanna Forslund Kullander, näringslivschef i Vara kommun.

Priset premierar en stabil och positiv utveckling i näringslivet och uppmärksammar kommuner med många växande företag. För att avgöra vinnarna analyserar Syna företagens bokslut och fokuserar på tre huvudsakliga kriterier: nyanställningar, omsättningsökning och vinst.

– Att vi har företag som växer och skapar sysselsättningstillfällen är en grundförutsättning för oss som kommun. Vi vill kunna locka hit ännu fler som både kan bo och jobba här, säger Lars Gezelius, kommunstyrelsens ordförande.

Nyhetsbrev från Vara näringsliv

Nyhetsbrevet från Vara Näringsliv ger dig de senaste nyheterna och värdefulla tips om företagande och det lokala näringslivet. Dessutom får du inbjudningar till olika aktiviteter, såsom näringslivslunchen. Vi skickar ut brevet ungefär en gång i månaden. Det sammanställs av oss på kommunens näringslivsfunktion för att hålla dig uppdaterad och engagerad. Här kan du ansluta dig till nyhetsbrevet. Välkommen till Varas spännande näringsliv.

Vara näringsliv