Sveriges tio bästa idrottsstäder 2021 bild

Sveriges tio bästa idrottsstäder 2021

Publicerad

Varje år utser SVT Sport och dess kompetenta jury Sveriges bästa idrottsstäder. För tredje gången på fyra år tog Umeå hem titeln som Sveriges bästa idrottsstad. Skälet är Umeås toppbredd inom flera idrotter där både herr och dam-, sommar och vinter- har presterat på en hög nivå.

Umeå kammade hem hela 299 jurypoäng med en motivation som löd ”Stora framgångar i förhållande till befolkningen inom både dam- och herridrotten samt en härlig bredd gör Umeå till årets idrottsstad”. En av elva jurymedlemmar Karin Martinsson motiverar sin röst på Umeå så här – ”Umeå presterar på en otroligt hög nivå. En idrottsaktiv befolkning och bredd bland idrotter på elitnivå gör Umeå till en självklar vinnare av årets idrottsstad!”

Umeås idrottsengagemang gör dem till årets idrottsstad

Ulrika Haake, föreståndare för Idrottshögskolan, är stolt och glad att Umeå åter igen tagit hem titeln som årets idrottsstad. Hon anser att det är Umeås enorma bredd och spets på idrottsverksamheten som bidrar till att Umeå är så dominant bland Sveriges bästa idrottsstäder. Hon nämner också kommunens nära samarbete med föreningar, näringslivet och universitetet som en viktig faktor i det gemensamma arbetet för att stärka elitidrottsmiljön i Umeå. Umeå har även flera fina idrottsanläggningar som bidrar med goda möjligheter att lyckas inom idrotten.

Örebro är Sveriges näst bästa idrottsstad

På andra plats, endast tio poäng efter segrande Umeå finns Örebro. Andraplatsen är den bästa placeringen Örebro haft på listan sedan deras seger 2011.

Motiveringen till andraplatsen enligt jurymedlemmen Solveig Voyce, sportchef på Nya Wermlands Tidningen, löd – ”Ett starkt år när ingenting var sig likt – Örebro är en stad med bredd, spets och en känsla att verkligen vara på gång. En stad vi lär se slåss om utmärkelsen även i fortsättningen”.

Här är Sveriges tio bästa idrottsstäder 2021

  1. Umeå 299p
  2. Örebro 208p
  3. Göteborg 287p
  4. Solna 269p
  5. Karlstad 229p
  6. Östersund 156p
  7. Uppsala 140p
  8. Falun 129p
  9. Norrköping 126p
  10. Luleå 112p

Här kan du se alla städer som hamnade på listan av Sveriges bästa idrottsstad 2021.