Om Nykommun

Vår Historia

Idén bakom nykommun.se föddes ur pandemin när grundaren jobbade allt mer på distans och funderade på vart hans familj kunde få högst livskvalité på störst yta. En hel värld upptäckte möjligheten i att arbeta via videosamtal och mail, samtidigt som tiden annars spenderad på att pendla till och från jobb kunde användas till en promenad i friska luften eller en timmas extra sömn på morgonen. Men det va inte helt enkelt att hitta den informationen han sökte för att enkelt jämföra sitt nuvarande boende och livsstil mot ett liv i en annan kommun. Det va så idén bakom nykommun.se tog fart.

Det är relativt enkelt att ta reda på information och jämföra andra viktiga livsval som elavtal och lån, men när det kommer till kommunen vi bor i är det inte lika lätt att få svar. Hur är skatten i jämförelse med min grannkommun? Är skolan bättre i min kommun – eller kan jag bosätta mig i en kommun med lägre skatt, mer närhet till natur, bättre skolor och möjlighet att pendla till storstaden? Alla dina frågor vill vi besvara enkelt och snabbt.

Team

Martin Kindergren

Martin Kindegren

Founder & CEO

Amir Mechouk

Amir Mechouk

Co-Founder & CIO

Caroline Edström

Caroline Edström

Head of Content

Robert Olhzon

Robert Ohlzon

Senior Web Developer

Anna-Stina Stenbäck

Anna-Stina Stenbäck

Journalist

Otto Boreson

Otto Boreson

Design and creative

Vår ambition

Vår ambition är att göra livet lite enklare för dig. Kommuners egna sidor kan vara krångliga att navigera och det är inte alltid helt enkelt att hitta information. Istället för att lägga onödig dyrbar tid på att leta efter information samlar vi den hos oss. Vi blir ditt självklara första stopp när du går i flyttankar. Vi jobbar kontinuerligt med Sveriges kommuner och hjälper dom skapa egna sidor på våran plattform där de kan kommunicera på ett enklare sätt och visa exakt det som är bäst med just deras kommun. Lyfta fram deras styrkor och inspirera. Vi omvärldsbevakar och skriver veckoligen nya artiklar om intressanta aktuella ämnen.