Till Haparanda

Upplev Haparanda - fem besöksmål

Upplev Haparanda och Torneå – här är fem roliga besöksmål du inte får missa!

1. Haparanda Stadspark

Inbäddad i hjärtat av Haparanda ligger den charmiga och välskötta Haparanda Stadspark. En oas av grönska och lugn, perfekt för en avkopplande promenad eller en picknick i det gröna. Låt dig förtrollas av den fridfulla atmosfären och njut av den vackra omgivningen.

2. Torne älv och skärgården

Ge dig ut på ett äventyr längs den mäktiga Torne älven och utforska den vackra skärgården. Med kanot eller kajak kan du glida fram genom det kristallklara vattnet och upptäcka dolda vikar och idylliska öar. En oförglömlig naturupplevelse som garanterat lämnar dig betagen.

3. Haparanda Sanddyner

Vid Haparanda Sanddyner naturreservat väntar en spektakulär syn av imponerande sanddyner och vidsträckta sandstränder. Ta en skön promenad längs kusten och låt dig svepas med av den vackra havsutsikten. Perfekt för avkoppling och att bara vara.

4. Haparanda Golfklubb

För den som älskar att spela golf är Haparanda Golfklubb ett måste. Banan bjuder på utmanande spel och enastående vyer över det omgivande landskapet. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren golfare, kommer du att njuta av den fantastiska golfupplevelsen här.

5. Haparanda Skidbacke

Under vintermånaderna är Haparanda Skidbacke den ultimata destinationen för skidåkning och snowboardåkning. Med välpreparerade pister och skidliftar kan både nybörjare och erfarna åkare njuta av dagen i backen. En rolig och spännande aktivitet för hela familjen att uppleva tillsammans.

Med dessa fem besöksmål blir ditt besök i Haparanda och Torneå minnesvärt. Oavsett om du söker lugn och ro i naturen eller spännande aktiviteter för hela familjen, finns det något för alla att upptäcka och njuta av i denna underbara del av norra Sverige.

haparanda-skärgård

Haparandas vackra skärgård