Till Kalix

Flytta till Kalix

6 starka skäl att flytta till Kalix

1. Prisvärt boende med hög standard

Är du trött på skyhöga andrahandshyror eller på att försöka spara ihop till en svindyr lägenhet? I Kalix är bostadspriserna jämförelsevis låga och du får mycket för pengarna. Vill du bo i en villa vid havet, en lägenhet med utsikt över älven mitt i centrum, i en stuga i skogen eller på en gård på landet? I Kalix finns alla möjligheter att hitta just ditt drömboende!

Bild

2. Norrbottens främsta friluftskommun

Kalix kommun har utsetts till Norrbottens friluftskommun hela nio gånger och placerar sig också i topp i landet. Kalix erbjuder ett rikt friluftsliv. Här finns skidspår, löprundor, utegym, skridskobanor, gång- och cykelvägar, vandringsleder, multiarenor, skogar, ängar, älvar, sjöar och hav. Kalix erbjuder också konsthall, bibliotek, biograf, galleri, teater, föreläsningar, musik och mängder av evenemang av olika slag.

3. Goda möjligheter till jobb

I Kalix ropar både offentliga arbetsgivare och en mängd privata företag efter arbetskraft, och chansen att just din kompetens efterfrågas är stor. Kalix har ett ovanligt differentierat näringsliv och liknar på många sätt en modern storstad. Här finns allt från små nischade högteknologiska företag till stora nationella leverantörer av produkter och tjänster. I Kalix finns härmed en bred och varierad arbetsmarknad som efterfrågar alla typer av kompetenser, på alla nivåer. Kalix är också är en del av Luleåregionen, vilket innebär att orten delar arbetsmarknad och kulturliv med regionens övriga kommuner: Luleå, Boden, Piteå och Älvsbyn.

Alla lediga jobb hos Kalix kommun hittar du via www.kalix.se/ledigajobb

Bild

4. Sveriges vackraste skärgård

Västkusten och öarna runt Stockholm i all ära, men de flesta som upplevt platsen där Kalixälven möter havet håller nog med om att det är här Sveriges vackraste skärgård finns. Och det är också landets nordligaste skärgård.

På de 792 öarna som breder ut sig längs Kalix 39,1 mil kust upplever du en mix av orörd skärgård, fina badstränder och pittoreska småbåtshamnar.

Bild

5. Hjälpsamma Kalixbor

De flesta som besökt Kalix vittnar om att Kalixborna är väldigt trevliga och hjälpsamma. Reine Sundqvist, kommunikationschef på Kalix kommun tror att många väljer Kalix just på grund av grundtryggheten i samhället.

– Här finns en unik grannsammanhållning, som gör att du inte behöver vara orolig för att utsättas för olika typer av brott. Den rädslan finns inte i Kalix, här känner man sig trygg.

6. Ett brett kulturliv

I Kalix och dess omgivande byar anordnas året runt konserter, utställningar och evenemang. Kalix Kulturnatta, Kalix Sommarfest och Flakasands Rock- & Bluesfestival är tre större evenemang som brukar arrangeras årligen och vi hoppas att vi snart får uppleva dem igen. Utöver dessa firas exempelvis Kalixälven under Nationalälvdagen - den sista lördagen i augusti varje år.