Till Vansbro kommun

Livskvalitet

Vår vackra kommun, med de fyra tätorterna Vansbro, Dala-Järna, Äppelbo och Nås, kännetecknas av ett starkt engagemang bland invånarna. Med hjälp av det kan både stora och små evenemang genomföras. Bland de största kan nämnas Vansbrosimningen och Sveriges äldsta bygdespel, Trollbröllopet som arrangeras årligen, Flygfesten var tredje år

Tack var ett rikt föreningsliv finns det också mycket att välja på när det gäller fritidsaktiviteter inom både idrott och kultur.

Bild
Bild

Att vandra och cykla är ett perfekt sätt att upptäcka den vackra naturen i kommunen. I Vansbro kommun har ett projekt genomförts där 510 kilometer naturleder rustas upp och skyltas i kommunen.

Förutom att cirka 75 mil leder totalt nu är röjda, spångade, skyltade och markerade har projektet resulterat i en tryckt karta och lederna finns också med på naturkartan.se

Bild

Aktivitetsparken är en mötesplats för människor från olika generationer, med olika intressen och från olika bakgrunder.

Här ska det finnas något för alla! Vi har bland annat en lekplats med gungor, lektåg, rutschkana, lekstuga med mera, ett utegym med styrkestationer för att kunna träna igenom hela kroppen, och en boulebana.