Torsby, Eda, Arvika & Årjäng ställer ut på Sveriges största digitala mässa för rekrytering bild

Torsby, Eda, Arvika & Årjäng ställer ut på Sveriges största digitala mässa för rekrytering

Publicerad

Gränskommunerna Torsby, Eda, Arvika och Årjäng ställer ut på Sveriges största digitala jobbmässa för att synliggöra karriärmöjligheter och livskvalitet i västra Värmland.

– Med låg arbetslöshet och stora vakanser måste vi leta nya vägar för att hitta kompetens. Vi vill bl.a. att fler flyttar hit, säger Björn Arvidsson, Projektledare för Utvecklingskontor västra Värmland.

Den 25 oktober är det dags för den digitala jobbmässan Virtual Career Days, Sveriges största karriärplats för rekrytering. En virtuell arena där studenter och nyutexaminerade får knyta kontakter med arbetsgivare virtuellt. Som ett led i att hitta fler talanger har Utvecklingskontor västra Värmland skapat och möjliggjort en mötesplats för de fyra gränskommunerna och arbetssökande. Med en vecka kvar har över 5000 personer anmält sig till mässan.

– Det är första gången som dem här kommunerna är med på mässan och visar upp sig tillsammans på det här sättet. Vi behöver vara synliga på den här typen av event för att konkurrensen om den kompetens som våra företag och kommuner efterfrågar är stenhård. Syftet med att visa upp oss tillsammans är för att vi ska se större och mer attraktiva ut än vad respektive kommun och företag kan göra var för sig.

Torsby, Eda, Arvika & Årjäng ställer ut på Sveriges största digitala mässa för rekrytering

Värmlandskommuner sluter upp för att stärka näringslivet

Projektet Utvecklingskontor västra Värmland, som ägs av Arvika Näringslivscentrum, är ett samverkansprojekt mellan kommunerna Eda, Arvika, Torsby och Årjäng samt Visit Värmland. Projektet ska stärka näringslivet genom att hitta nya strukturer och samverkansformer mellan kommuner och näringsliv. I höst och vinter är det fokus på kompetensförsörjning, innovation och att synliggöra västra Värmland som en attraktiv plats att bo, leva och verka i. En av aktiviteterna är att ställa ut på mässan Virtual Career Days.

De fyra kommunerna kommer även ha sällskap i montern av företagen Thermia, Hanza, Torsby Sjukhus och Branäsgruppen. Dessa företag har alla ett stort rekryteringsbehov och behöver hitta kompetens ute i landet för att växa.

Vem är mässan för?

Oavsett om man söker heltidsjobb eller extrajobb, eller är på väg mot examen är mässan något för alla. Man kan söka bland annat heltidstjänster, extrajobb/sommarjobb, praktik, traineetjänster och platser för examensarbete.

Klicka på denna text för att anmälan dig till Virtual Career Days