Regionen satsar stort på ASSAR Labs bild

Regionen satsar stort på ASSAR Labs

Publicerad

Den här artikeln är i samarbete med Skövde.

Västra Götalandsregionen, tillsammans med industrin, satsar 16 miljoner SEK på Nästa generationens laboratoriemiljö (NGL) inom kraftelektronik och nya elmotorkoncept. Det aktuella projektet ska komplettera den fysiska miljön Assar Industrial Innovation Arena i Skövde.

ASSAR Industrial Innovation Arena är en viktig offentligt finansierad innovationsplattform. I själva mötesplatsen för ASSAR finns möjlighet att utforska ny teknik, ny forskning och nya lösningar för industrin. Här kan man som företag ta del av aktiviteter som stärker företaget samtidigt som företag bidrar tillbaka med egen kompetens.

Assar Labs vision är att vara ett kompetenscentrum för forskning och utveckling av produktionsprocesser för elektriska drivlinor inom Assar. Uppdraget är att tillhandahålla en arena för produktionsprocesser, forskning och utvecklingssamarbete mellan industri, akademi och underleverantörer av komponenter till industrin. Med ASSAR Labs blir Skövde och Skaraborg ett nav för hållbar produktion av elektrifierade drivlinor och genom projektet kommer miljön att stärka kompetensen hos företag inom regionen och nästa generations industriproduktion.

Vill du veta mer om ASSAR Labs och det regionala utvecklingsuppdraget? Läs mer här.