PlayLab – unik mötesplats för dataspel och scenkonst i Skövde bild

PlayLab – unik mötesplats för dataspel och scenkonst i Skövde

Publicerad

Den här artikeln är ett samarbete med Skövde

Det händer spännande saker i den stora scenlokalen på Kulturlabbet i Skövde. Här har spelforskarna Rebecca Rouse och Lars Kristensen från Högskolan i Skövde dragit i gång PlayLab för att utveckla nya sätt att berätta med teknik kopplat till spelberättande och speldesign.

PlayLab i Skövde är ett högteknologiskt formbart scenrum med möjligheter att utforska utrymmet mellan spel, spelteknik och scenkonst där forskare, professionella kulturarbetare och ungdomar samarbetar. Bakom satsningen står Kulturavdelningen i Skövde kommun och Högskolan i Skövde. PlayLab är en del av Kulturlabbet (Skövdes kulturhus för unga) och invigdes i samband med Kulturlabbets öppnande i juni 2022. Det finns liknande institutioner runt om i världen men ingen av dem involverar allmänheten på samma sätt som PlayLab gör.

– Vi samverkar med både ungdomar, högskolestudenter, filmare, scenkonstnärer och forskare från olika länder för att tillsammans utforska nya vägar inom dataspelskonsten. Det är som en lekplats och ett laboratorium för scenkonst och dataspelsutveckling, berättar Rebecca Rouse.

Vill du veta mer om PlayLab och varför det är viktigt för dataspelsbranschen i Skövde? Läs hela artikeln här.