Från Dubai till Skövde som internationell student bild

Från Dubai till Skövde som internationell student

Publicerad

Den här artikeln är i samarbete med Skövde.

Annika Taylor, 20 år, flyttade till Skövde som internationell student i augusti 2023. Hon kommer från Dubai och växte upp i en liten, konservativ stad med många traditionella sedvänjor och värderingar. Hon bodde i Dubai i 17 år tills hon flyttade till Tallinn under pandemin år 2020 med sin familj för att gå klart gymnasiet.

– Att flytta till Tallinn var väldigt annorlunda till en början eftersom kulturen var så öppen; människor fick uttrycka sig fritt. Det var en stor förändring.

Ansökan till universitet

Efter att ha tagit studenten arbetade Annika med barn samtidigt som hon ansökte till olika universitet. Hon har alltid varit intresserad av biologi och kemi och hittade två program som hon sökte till – ett i Skövde och ett i Irland.

Hon blev antagen till University of Ireland i Donegal, till programmet för farmaceutisk medicinsk vetenskap. Hon studerade i Irland i ett år men kände sig missnöjd med skolan och kulturen.

– Jag kände mig inte hemma och kunde inte relatera till kulturen och människorna.

Hon ansökte igen till Högskolan i Skövde och blev antagen till programmet. Återigen flyttade hon till ett nytt land, och den här gången hoppades hon att hon skulle känna sig hemma. Annika kom till Skövde i augusti, där hon deltog i en introduktionsvecka. Den här veckan hjälpte henne verkligen att komma till rätta och de nya studenterna fick träffa sina nya klasskamrater, instruktörerna och utforska staden. Hon säger att hon hittade vänner under introduktionsveckan; den första veckan fick henne att känna sig mycket välkommen till Skövde.

Vill du veta mer om vad Annika studerar och vad hennes framtidsplaner är? Och inte minst, vad hon tycker om Sverige och Skövde. Läs mer här.