Tips på romantiska aktiviteter året runt bild

Tips på romantiska aktiviteter året runt

Publicerad

Alla hjärtans dag är för många en tid att visa lite extra kärlek och omtanke för sin partner. Med rosor, choklad, nallar och hjärtan i mängder har inte minst handeln gjort stora vinster på högtiden – men varför nöja sig med en dag per år? Många kan säkert bli bittre på att visa lite extra uppskattning för våra nära, här listar vi lite tips på hur du kan bli bättre på att uttrycka din kärlek.

Romantiska gester toppar listan

Under 2018 presenterade tidningen Veckorevyn en undersökning där 2 000 män och kvinnor fick svara på vad de tycker är romantiskt, vilka romantiska gester de uppskattar och om hur de brukar uppvakta sin partner. Det visade sig att 60 procent av alla i undersökningen var förvirrade över vad som faktiskt räknas som romantik, och 57 procent ville inte bli för romantiska då de var rädda för att göra bort sig eller framstå som pinsamma. Samtidigt ville 75 procent ha mer romantik i sina liv, vilket tydligt visar på att detta är något vi alla skulle behöva bli bättre på.

Undersökningen visar vidare att kvinnor och män verkar också ha olika uppfattningar om vad som är en romantisk gest. Män visar uppskattning genom att köpa blommor och presenter, medan kvinnor i stället verkar uppskatta romantiska promenader och att tillbringa tid tillsammans mer. Vissa saker verkar de olika könen ha gemensamt och på topplistan över romantiska gester är det främst de vardagliga sakerna som sticker ut.

  1. Hålla handen
  2. Gosa tillsammans
  3. Köpa en överraskningsgåva
  4. En romantisk promenad
  5. Ge blommor

Fem tips på romantiska aktiviteter

Känner du att det där med att hålla handen är lite för enkelt finns det självklart större gester att bjuda din partner på. Oavsett om ni precis har träffats eller om ni levt ihop under många år så är det viktigt att inte glömma bort varandra och anledningen till att man faktiskt är tillsammans.

Romantik under bar himmel

Har ni varit tillsammans länge och uppskattar båda friluftslivet? Ta med tältet för denna aktivitet. Att uppleva lugnet och stjärnorna långt från stadens ljus ger er möjlighet att vara tillsammans ”på riktigt”. Sätt telefonen på ljudlöst och passa på att njuta av varandras sällskap. Att gå bort från bruset passar även er som precis börjat dejt, men tänk på att inte vara alltför långt bort från bebyggelsen om ni precis lärt känna varandra. Det ska vara romantiskt, inte skrämmande.

Romantisk middag

En middag i stearinljusens sken kan aldrig gå fel – underskatta inte den atmosfären som den belysningen skapar. Bäst effekt får du faktiskt hemma. Sätt på lugn musik, släck alla lampor och fram med ljusen. Är du ingen höjdare i köket så fungerar det lika bra med hämtmat.

Skriv lappar

Det kostar inget – men kan göra så otroligt mycket för relationen. Göm lappar med kärleksförklaringar i din partners ficka eller skriv en liten extra rad under inköpslistan. Har man varit tillsammans länge så är det lätt att ta saker för givet, en liten påminnelse skadar aldrig.

Bjud på sovmorgon

Ställ klockan lite tidigare, smyg upp och förbered frukosten. Inte minst småbarnsåren kan tära på sömnen och när vardagslunken blir alltför påtaglig kan en sovmorgon vara oanat välbehövlig. Ibland är det de små sakerna som gör skillnad.

Hitta på något oväntat

De absolute flesta gillar överraskningar, åtminstone av detta slag. Överraska din partner med en spontan utflykt, en lunch på stan eller ett besök på museet. Har ni möjlighet kanske till och med en weekend-resa eller en kryssning – bara ni två. Knepet är att inte göra det förväntade, bjud i stället på lite vardagslyx. Det är så lätt att fokusera på högtider, årsdagar och liknande när det egentligen är vardagen som ni oftast lever i. 

Gemensamt för en lyckad överraskning är att det sker spontant och direkt från hjärtat. Det handlar inte om stora eller för den delen dyra gester – det handlar snarare om att visa uppskattning i vardagen. Att bli påmind om att hur älskad man är, det är nog något vi alla drömmer om. Alla dagar på året – inte bara den 14 februari.