Bästa påsklovsaktiviteterna – påsklov i fjällen bild

Bästa påsklovsaktiviteterna – påsklov i fjällen

Publicerad

Påsklov i fjällen – För många är tiden kring påsk ett av de bästa tillfällena att åka till fjällen. Vårvintern visar sig från sin allra bästa sida med behagliga temperaturer och strålande sol. De flesta uteserveringar har öppet så att du kan njuta av en härlig långlunch i solskenet eller en varm choklad mot en husvägg. Eller – varför inte slå dig ner i en grop i solen och njut av din medhavda matsäck?

Under påsk kan du ofta få ut några extra lediga dagar och för skolbarnen är det en veckas ledighet som gäller. Eftersom snön fortfarande ligger kvar i skidbackarna så är det populärt att åka till fjällen vid just den här tiden.

Påsklov i Sälen

Njut av härlig vårskidåkning, tävlingar och utomhusafterski i Sälens hela skidområde. Här finns flera påskaktiviteter och evenemang för hela familjen. Varför inte njuta av lunchen på någon av alla uteserveringar eller ta med fikat ut i skidbacken. Påsken är en fantastisk tid att tillbringa i skidbacken tillsammans med nära och kära – så på med solkrämen och solbrillorna och njut av härlig skidåkning i värmande vårsol.

Åk på påsklov till Norge

Snön ligger fortfarande vit i de norska fjällen så varför inte ta en tripp över till vårt västliga grannland? I såväl Trysil som Hemsedal planeras det för en rad olika aktiviteter under påskveckan, med såväl tävlingar i backarna som livemusik under afterskin.

I Hemsedal arrangeras ”Påskival” mellan den 28–30 mars med artister från eftermiddag till kväll – mitt på Hemsedals Skicenter. Utöver festivalerna är det härlig After ski runt om i Hemsedal där man kan koppla av i den härliga vårsolen. På Fjellkafeen högst upp vid Hollvin Express kan ni både njuta av påskfrukost samt grill och musikhäng på eftermiddagarna – kanske med Hemsedals bästa utsikt.

Boka boende

Vad gäller boende är det kanske lite sent att planera årets resa men ett bra tips är annars att boka en stuga i nära anslutning till någon av de populära skidorterna. Du kan bland annat åka till någon av Sälenfjällens alla anläggningar, Idre Fjäll, Branäs, Romme Alpin, Åre, Kläppen, Funäsdalen eller Vemdalen. Valmöjligheterna är många och alla kan erbjuda ett fint boende i stuga i påsk. Kanske har du redan en favorit bland alla skidanläggningar som du gärna besöker om och om igen, eller så föredrar du att åka till den som ligger närmast hem.

Hyr en campingstuga vid påsk

Om du vill åka till fjällen men bo lite enklare, då kan du hyra en campingstuga i påsk. De flesta anläggningar har nämligen en närliggande camping som du kan bo på. Att hyra campingstuga i påsk är populärt och du får både god service och bra faciliteter på landets campingar. Dessutom är det något särskilt med att campa och hälsa på alla campinggrannar.

Därför ska du fira påsklov i fjällen

Det finns en mängd olika anledningar till att du bör åka just under påsken. Det är nu solen börjar skina och värma samtidigt som snön ligger kvar. Det blir helt enkelt en annan njutning att åka skidor i vårvädret och sitta utanför stugan och lyssna på när snön börjar droppa från stugtaket.

Att hyra stuga vid påsk och åka skidor hela dagarna kan dessutom vara den sista chansen till bra skidåkning innan sommaren kommer. Ibland är påskveckan den sista veckan fjällanläggningarna håller öppet och sedan dröjer det till december innan du kan åka skidor igen. Det är helt enkelt dags att passa på så länge snön ligger kvar. Och vill du vara ute i riktigt god tid – börja redan nu planera för de bästa upplevelserna under 2025.