Till Academic Work

Så går rekryteringsprocessen till på Academic Work

Vi är medvetna om att traditionell rekrytering kan missa viktiga faktorer som förutspår framtida arbetsprestation. Därför tillämpar vi evidensbaserad rekrytering på Academic Work. Det innebär att vi bedömer kandidater utifrån vetenskapliga bevis och fokuserar på de egenskaper som verkligen är relevanta för rollen.

Evidensbaserad rekryteringsprocess

När du ansöker hos oss, börjar vår evidensbaserade rekryteringsprocess. Vi säkerställer att du uppfyller grundläggande krav för tjänsten och vi kontaktar de kandidater som bäst matchar kravprofilen för en telefonintervju. Därefter genomför du psykometriska tester för att bedöma din personlighet och kognitiva förmåga.

Telefonintervju

Om du går vidare blir du kontaktad för en telefonintervju där vi diskuterar din lämplighet för rollen och din bakgrund. Därefter följer en kompetensbaserad intervju hos Academic Work där vi går mer på djupet om rollen och företaget. Vi använder beteendebaserade frågor för att bedöma din förmåga att agera i olika situationer.

Om du fortsätter i processen presenterar vi dig för företaget för en sista intervju. Slutligen genomför vi referenstagning innan vi gratulerar dig till jobbet!

Välkommen till Academic Work där vi erbjuder kollektivavtal, försäkringar och schyssta villkor för våra konsulter.

rekryteringsprocess_academicwork

Du blir kontaktad via en telefonintervju om du går vidare i processen.