Till Arvika kommun

Kultur- och naturupplevelser

Upplev natur och kultur

365 sjöar och Värmlands största naturreservat

Arvikatrakten bjuder på en storslagen natur med Sveriges innersta hamn 365 sjöar och många naturreservat. Möjligheterna för friluftsliv är goda i hela kommunen och i Värmlands största naturreservat Glaskogen finns 28 mil vandringsleder, flera kanotleder och goda fiskemöjligheter. Här i våra milsvida skogar och många sjöar finns det goda möjligheter att ladda batterierna och få nya upplevelser. 

Bild

Cykla och vandra i vacker natur

Kommunen har många kvalitetssäkrade Biking Värmlandsleder för cykel och två kvalitetssäkrade Värmlandsleder för vandring, förutom Glaskogens 30 mil vandringsleder.

Kanoter och cyklar kan hyras på flera ställen i kommunen så det är enkelt at ta sig ut i skog och mark.

Det finns gott om idrottsanläggningar runt om i kommunen. Vi kan skryta med simhall med tre bassänger, hoppanläggning, vattenrutschkana och äventyrsbadet Piratvika. Det finns tennishall, ishall, fotbollshall, konstgräsplaner, flera sporthallar och gym, bowlinghallar, ridhus, klätteranläggning, tennisbanor, skjutbanor, rallycrossbana, travbana, motionsspår, fotbolls- och idrottsplaner. Här hittar du det du söker.

Golfarna har sitt eldorado i Edane, strax utanför Arvika, där det finns en 18-hålsbana och vill man åka skidor på vintern finns Rackstadbacken vid sjön Racken strax utanför Arvika.

Bild

Arvika är en kultur- och hantverksstad

Den goda tillgången på lera och den kring förrförra sekelskiftet blomstrande Rackenkolonin har gjort Arvika till den kultur- och hantverksstad den är i dag med många verksamma keramiker och konstnärer. Musikhögskolan Ingesund bidrar till att förstärka den kulturella profilen och Arvikaborna har ett unikt konsertutbud året om. Klässbols Linneväveri är ett av Värmlands största besöksmål och producerar linneprodukter till både kungliga slott och till ambassader runt om i världen. Rackstadmuseet, en pärla bland Sveriges konstmuseer visar upp Rackstakolonins konst blandat med aktuella utställningar av nutida konstnärer och konsthantverkare. Stora årliga evenemang är Gammelvâla och Arvika Hamnfest.

Bild