Till Arvika kommun

Livskraftigt näringsliv

Spännande och utvecklande näringsliv

Arvika har ett rikt näringsliv med närmare 2 500 företag och cirka 11 000 arbetstillfällen.

I kommunen finns många spännande arbetsgivare både inom privat och offentlig sektor som erbjuder attraktiva och utmanande jobb. Den dominerande sektorn är tillverkningsindustrin med flera globala företag som exempelvis Volvo CE, Thermia, Wesstmatic, Swegon och Klässbols Linneväveri. Det finns också intressanta jobb inom offentlig verksamhet eftersom det finns ett sjukhus i Arvika.

På frammarsch är IT-branschen där det sker spännande satsningar inom IoT (Internet of Things). Glava Energy Center, som är Sveriges ledande solenergikluster, arbetar med många intressanta projekt.

Bild

Med närhet till Norge

Närheten till Norge betyder mycket för vår ort och innebär att det kommer många besökare från vårt grannland, vilket bidrar till ett rikt utbud av handel, service och fina matställen. Naturturismen med Glaskogen som ”draglok” gör att många besökare från Centraleuropa kommer till Arvika för att vandra och paddla - det är en annan viktig målgrupp för besöksnäringen.

Vår strävan är ett riktigt gott företagarklimat och en viktig del i detta arbete är att vi är aktiva i olika näringslivsorienterade EU-projekt. Vi har också ett viktigt samarbete med Arvika-Eda Nyföretagarcentrum som erbjuder kostnadsfri professionell rådgivning för upp till tre år gamla företag.

Vi har tillgängliga verksamhetstomter och söker fler kreativa entreprenörer så tveka inte att kontakta oss.

Bild