Till Borlänge

Tid för ledighet

foto_annaholm_visit_dalarna

Foto: Anna Holm, Visit Dalarna

Aktiviteter och engagemang

Ledig tid i Borlänge kommer aldrig vara långtråkigt. Här finns äventyr och aktiviteter på både sommaren och vintern. Här finns handelsplatsen Norra Backa, Kupolen Köpcentrum och Borlänge centrum i Dalarnas handelsstad nummer ett. Med äventyrsbad, lekland och trampolinpark är det dessutom lätt att aktivera hela familjen. Njut av en lunch på en strutsfarm, en fika i ett vackert naturreservat eller köp hem bakverk från en världsmästarkonditors café. När du kommer på besök hos oss kan du välja mellan centrala hotell och mysiga stugor i vacker miljö.

Musikstad

Hitta en bättre, coolare eller mer varierad musikstad. Vi väntar. Från Jussi till Moonica. Kanske är det därför vi är en så levande kulturstad? Och kanske är det den storslagna naturen som inspirerat alla kreatörer? Vi tror det.

I Borlänge lever vi för musiken. Och med musiken. Vi är en musikstad. Det kanske är det som gör oss till trevligt folk.

Bild
foto_annaholm_visitdalarna

Foto: Anna Holm, Visit Dalarna

Natur & motion

Perfekta pister och hundratals kilometer längdspår på vintern, magiska skogar och allt däremellan som skapar förutsättningar för en aktiv vardag. Oavsett om du motionerar eller om du satsar mot eliten.

Föreningsliv

Borlänge har ett rikt föreningsliv, med många möjligheter att utöva aktiviteter och lika goda möjligheter att själv starta en förening. För ett starkt samhälle behövs ett rikt föreningsliv och styrkan finns i bredden. För där ökar möjligheterna för att fler ska få en meningsfull och givande fritid och ingen ska lämnas utanför. I Borlänge är vi stolta över alla våra 370 föreningar.

Bild