Borlänge vapensköld

Borlänge

Inte vilken stad som helst

Här i Sveriges trevligaste stad Borlänge kommer du att trivas

Punk, picknick och pittoreskt. Natur, näringsliv och nytänk. Det bubblar i det expansiva Borlänge. Vi tror på innovation och inkludering, för att vi alla ska känna oss som hemma. Borlänge är inte som vilken stad som helst, vi lovar! Vi börjar med ett hej, så ser vi var det tar vägen.

Bo mitt i närheten i en stor liten stad. Spännande handelsområden, tid till fritid och en vacker natur som skapad för aktiviteter. Närhet till skolor, pisten, restaurangen och gymmet. Kom lite närmare du också, välkommen till Borlänge!

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
foto_annaholm_visit_dalarna

Foto: Anna Holm, Visit Dalarna

foto_annaholm_visitdalarna

Foto: Anna Holm, Visit Dalarna

  • Bra för familjer
  • Mest miljövänlig
  • Pendlingskommuner
  • Bra bostadsmarknad
  • Bra skola

Jämför Borlänge med andra kommuner

Jämförs ofta med

Lediga jobb

I Borlänge kan du utmanas, utvecklas och ta nya kliv i karriären. Vi har ett bubblande näringsliv och efterfrågan på duktiga medarbetare är stor. Det finns med andra ord gott om jobb här, både hos redan etablerade arbetsgivare och hos dem som är på väg hit.

Här är alla lediga jobb i Borlänge. Lycka till med din ansökan!

Karta

Borlänge i siffror

Borlänge
Snittet
Andel niondeklassare som är nöjda med sin skola
69,5 %
64,5 %
Invånare
51 735
36 383
Medelålder
42
44
Befolkningsökning
−0,8 %
0,8 %
Medianinkomst
310 600 kr
317 662 kr
Skattesats
34,05 %
33,24 %
Andel högutbildade
20,8 %
21,8 %
Andel företagare
7,1 %
10,2 %
Snittpris per kvm för lägenheter
16 634 kr
19 560 kr
Snittpris per kvm för villor
22 596 kr
22 058 kr

Skola och utbildning

I Borlänge ska alla barn och elever, oavsett språklig, social och kulturell bakgrund mötas av höga förväntningar och tilltro till sin förmåga att lära, utifrån sina egna förutsättningar. Hälsa och trygghet är också grundläggande värden för skolan i Borlänge kommun. Vi tror, att när barn och ungdomar mår bra och känner sig trygga blir det också lättare för dem att ta till sig kunskaper och nå målen i skolan. Förutom pedagogernas dagliga arbete är det nära samarbetet med andra funktioner som exempelvis elevhälsan och kommunens fältassistenter viktiga faktorer för att se, fånga upp och stötta eleverna [...]

Hem och boende

Inte vilken stad som helst. För nu pratar vi om Borlänge, en stad där det vimlar av trevligt folk. En födelseort för musiker som får omvärlden att dansa, jubla, skratta och gråta. En stad som befinner sig mitt i en expansiv fas med en mix av nya och redan etablerade företag. Ett hemma som kan välkomna fler tack vare tusentals nya bostäder under kommande år. En plats där bin ses som viktiga invånare, tack vare en påfallande stark miljöstrategi. Det byggs bostäder som aldrig förr i Borlänge. Från ettor att hyra till femmor att köpa. Några mitt i stan, andra mitt i naturen. Givetvis finns också redan [...]
256
Hus och bostadsrätter till salu
110
Lediga hyresrätter
En lägenhet på 70 m2 kostar i genomsnitt
1 164 380 kr
En villa på 150 m2 kostar i genomsnitt
3 389 400 kr
Ett fritidshus på 50 m2 kostar i genomsnitt
625 000 kr