Till Hällefors

Upplevelser & sevärdheter

Upptäck Hellefors Grythyttan – en del av Bergslagen

Bild

Hällefors är en del av Bergslagen, bruksbygd som förvandlats till en plats av berättelser och upplevelser för alla sinnen.

Järnbrukens historia har lämnat spår att bygga nya äventyr kring. Kulturmiljöer har fyllts av kreativitet och konst. Skogen har blivit till ett skafferi och bjuder in till en aktiv paus. I Bergslagen ryms driv och framåtanda, vid sidan av bevarande och en levande historia. Här ger vi tips på sevärdheter och platser att upptäcka i Hällefors.

Loka Brunn – modernt spa med spännande historia

Loka Brunn har en lång historia som går tillbaka till medeltiden då platsen var en populär rastplats för pilgrimer. Här mötes man för att dricka ur brunn, koppla av och njuta.

Än idag är Loka Brunn ett populärt och modernt spa med massor att erbjuda. Här finns 150 stycken nyrenoverade rum, utomhuskällor, inomhusbassäng, ett nytt gym och massor mer.

Här kan du läsa mer om Loka Brunn.

Bild

En kulinarisk upplevelse på Grythyttans Gästgivaregård

Ge dig in på en kulinarisk resa i en historisk miljö på Grythyttans Gästgivaregård. Här är den goda maten och drycken hjärtat i verksamheten. När du är färdig med middagen kan du fortsätta njuta i en av 53 olika rum som alla är unika i sitt utseende med olika namn och historia. Välkommen till Grythyttans Gästgivaregård.

Bild

Njut av god mat och dryck på Grythyttans Gästgivargård

Avkoppling på Sävenfors Lodge

Sävenfors Lodge är en plats för avkoppling. Här kan du njuta av mat, vin, ombonat boende och vinprovning i det egna vineriet. På dagen kan du vandra eller gå på jakt – Sävenfors Lodge hjälper dig arrangera aktiviteter utefter din smak och tycke. Lodgen bjuder även in till konferens.

Du som vill leva lite mer vildmarksliv kan checka in i någon av stugorna på andra sidan älven i Sävenfors Camp. Som boende på Camp står man själv för matlagning.

Om du tycker det här låter spännande kan du hitta mer information här.

Bild

Avkoppling på Sävenfors Lodge

Bergslagens bokloppis

I Södra Hyttan strax utan för Hjulsjö i Hällefors ligger Bergslagens största bokloppis. Under sommartid är bokloppisen öppen och erbjuder inte bara 1000 hyllmeter begagnade böcker till salu, utan också café och vissa dagar även författarkvällar. I anslutning till loppisen ligger Bergslagens Visitor Center, som berättar om Bergslagens natur och kultur.

Här kan du läsa mer om loppisen.

Bild

Äventyr i naturen

Hällefors bjuder in till flera olika äventyr för alla åldrar. Vandra, cykla, paddla, fiska, rida, spela golf eller paddel. Oavsett vad du är sugen på finns möjligheterna här.

Packa picknick korgen och ta med familjen till någon av våra vackra sjöar. Här finns flera badplatser att välja mellan. Under vintern är populära utflykter längdskidåkning eller skridskor.

Här kan du läsa mer om aktiviteter i vår vackra natur.

Bild

Det finns såklart många fler besöksmål än de nämnda här. På bergslagen.se kan du få mer inspiration