Till Malmö

Tio besöksmål i Malmö

Tio besöksmål i Malmö

Här är tio förslag på platser du kan besöka i Malmö. Staden har något att erbjuda alla, oavsett om du är intresserad av kultur, historia, natur eller avkoppling.

 1. Turning Torso

  Detta är en av Malmös mest kända landmärken och är en futuristisk skyskrapa designad av den berömda arkitekten Santiago Calatrava. Du kan beundra byggnaden utifrån eller boka en guidad tur för att se den inifrån.

 2. Malmöhus slott

  Malmöhus är ett imponerande slott som har en lång och rik historia. Det inrymmer idag Malmö Museer, som är ett av de största museerna i Skandinavien.

 3. Gamla stan (Gamla Staden)

  Detta område är känt för sina pittoreska kullerstensgator och historiska byggnader. Det är en utmärkt plats att promenera runt och utforska de många kaféerna, restaurangerna och butikerna.

 4. Malmö Live

  Malmö Live är ett imponerande kultur- och kongresscenter. Området inkluderar en konserthall, hotell, restauranger och en skybar med fantastisk utsikt över staden.

 5. Kungsparken

  En vacker och välskött park som är perfekt för en avkopplande promenad eller picknick. Här finns också en sjö och många statyer och skulpturer.

 6. Ribersborgsstranden

  Malmö har flera fina stränder, och Ribersborgsstranden är en populär plats för sol och bad. Det finns också en lång brygga där du kan promenera ut i Öresund.

 7. Moderna Museet Malmö

  Detta museum för modern konst har en imponerande samling av samtida konstverk och utställningar av internationella och svenska konstnärer.

 8. Pildammsparken

  En stor stadspark med vackra vattendrag, grönområden och en imponerande konstgjord sjö. Parken är perfekt för avkoppling, promenader och picknicks.

 9. Malmö Opera och Musikteater

  Om du är intresserad av kultur och musik, är detta ett utmärkt ställe att besöka för att se operaföreställningar och musikteater.

 10. Folkets Park

  En historisk park som har något för alla, inklusive lekplatser, konserter, nöjesfält, restauranger och grönområden. Det är en populär plats för lokalbefolkningen och besökare.

Bild

Turning torso - en av Malmös mest kända landmärken