Till Malmö

Universitet

Universitet i Malmö

I Malmö finns en bred variation av utbildningsmöjligheter för studenter, inte bara Svenska utan även internationella studenter. Tillsammans bidrar de till stadens intellektuella och kulturella rikedom. Malmös livliga studentliv erbjuder många aktiviteter, föreningar och evenemang som riktar sig till studenter. Här finns också studentbostäder och andra resurser för att stödja studenternas välbefinnande.

Malmö universitet

Malmö universitet är en av de mest framträdande högskolorna i Malmö. Det grundades 1998 och erbjuder ett brett spektrum av program och kurser inom olika ämnesområden, inklusive humaniora, samhällsvetenskap, teknik och konst. Universitetet har flera campus i staden.

Malmö universitet är känt för sin internationella inriktning och har många utbytesprogram och samarbeten med andra universitet runt om i världen.

Lunds universitet (Malmö Campus)

Endast 15 minuters tågresa från Malmö finns Lunds universitets huvudcampus - men en del av Lunds universitets utbildningar sker i Malmö på Malmö Campus.

Lunds universitet är ett av Sveriges äldsta och mest prestigefyllda universitet. Dess Malmö Campus erbjuder en rad program och kurser inom olika akademiska områden, inklusive humaniora, samhällsvetenskap och ekonomi. Lunds universitet rankas ofta högt internationellt och är känt för sin forskning och akademiska excellence. Här är du en del av en mångkulturell och internationell studiemiljö.

Bild