Semestra i Sverige med barn bild

Semestra i Sverige med barn

Publicerad

Det finns många aktiviteter för barnfamiljer runt om i Sverige – allt från nöjesparker, zoo´n, vattenland och museer. Vi listar dem fem absolut populäraste attraktionerna för barn så att du kan planera din familjesemester.

Astrid Lindgrens Värld

Vimmerby, Småland

I Astrid Lindgrens magiska sagovärld lever historierna om till exempel Pippi Långstrump, Madicken, Bröderna Lejonhjärta vidare. Temat är leklust och här finns det något för alla familjemedlemmar. Allt från teater, allsång, och uppbyggda lekmiljöer gör detta till dina barns favoritattraktion i sommar.

På området finns det gott om restauranger, kaféer, platser att njuta av medhavd pickning och grill med mera.

Du hittar mer information och biljetter r.

Liseberg

Göteborg

För dem som älskar fart och spänning är Nordens största nöjesfält Liseberg väl värt ett besök. På Liseberg finns bland annat Helix – den längsta och snabbaste bergochdalbanan i Skandinavien. Här hittar du hisnande åkattraktioner för både större och små, lottstånd, restauranger, glasskiosker, lekutrymmen… allt du behöver för en lyckad dag på ett nöjesfält.

Köp åkband till hela familjen och utnyttja allt Liseberg har att erbjuda till max! Du hittar mer information om Liseberg här.

Kolmårdens Djurpark och Bamses Värld

Norrköpings kommun, Östergötland

Nära Norrköping hittar du Nordens största djurpark – Kolmården. Här finns något för alla åldrar och speciellt roligt för dem yngre är ett besök på Bamses värld. Här finns åkattraktioner, Bamse teater, Bamse och alla hans vänners hus, restauranger och kiosker.

Åk gondol genom safari-parkens savann och få närkontakt med exotiska djur som lejon och giraffer. Se delfinerna i Marina world och spana på Tigrar i Tiger world. Här kan man även kela med djur på Barnens Lantgård. På området finns gott om restauranger och fikaplatser. Det går att låna dragkärror till barnen vid entrén. Läs mer om Kolmården här.  

Skara Sommarland

Skara, Västergötland

Skara Sommarland har något för alla smaker. En vattenpark med 13 roliga, blöta attraktioner, en nöjespark och fartfyllda racingbanor för gokart. Bo kvar på den tillhörande campingen eller kom över dagen. Oavsett vad finns det något för alla smaker på Skara Sommarland.

Läs mer om Skara Sommarland här.

Gröna Lund

Stockholm

I hjärtat av Stockholm på Djurgården hittar du Gröna Lund. En nöjespark med lite av allt. Här finns lustiga huset, fartfyllda åkattraktioner, Spökhus, kärlekstunnel och massor av roliga femkamps-spel och andra spel. Spendera dagen på nöjesfältet och njut av god mat och roliga familjeäventyr.

Här hittar du mer information om priser och öppettider.