Söker du jobb? Här är de hetaste branscherna 2022 bild

Söker du jobb? Här är de hetaste branscherna 2022

Publicerad

Enligt en undersökning gjord av Arbetsförmedlingen planerar arbetsgivare inom flera olika branscher att anställa rekordnivåer under det kommande året. Goda nyheter för dig som söker ett nytt jobb. Här är de hetaste yrkena 2022 och detta är vad företagen måste göra för att vara en attraktiv arbetsgivare.

Arbetsmarknaden återhämtar sig efter att restriktionerna dras in och flera branscher räknar med att efterfrågan på deras produkter, tjänster och varor kommer att öka under 2022. För att möta efterfrågan behöver många anställas inom flera olika branscher bland annat sjukvård, skola, nöje och Data/IT.

Studier för att nå rätt kompetens kan vara avgörande när du söker jobb

För att företag ska attrahera personal med rätt kompetens krävs det i vissa fall att företagen förbättrar arbetsvillkoren samt ger sina anställda rätt förutsättningar för kontinuerlig kompetensutveckling. De flesta yrken blir allt mer digitaliserade och automatiserade vilket innebär att en del jobb försvinner, samtidigt som andra jobb skapas med ett krav på högre kompetens inom vissa områden. Arbetsförmedlingen understryker vikten av studier för att lyckas i karriären. Många jobb kräver en viss typ av kunskap och med rätt förutsättningar skapar du större chanser att landa drömjobbet.

Inom dessa branscher finns det flest lediga jobb

Funderar du på att söka en utbildning och vill säkra dina chanser att få en anställning vid studietidens slut? Eller jobbar du redan men vill byta arbetsplats eller ta ett kliv i karriären? Då kan det vara bra att veta vilka yrken som söker personal just nu.

Några av flera yrken som behöver anställa 2022

  • Sjukvård
  • Personlig assistent
  • Lärare
  • Ingenjör
  • Hotell & restaurang
  • Data/IT

Sjuksköterskor, personliga assistenter, lärare och ingenjörer är några yrkesgrupper som är i behov av personal. Även inom hotell och restaurangbranschen finns det goda möjligheter till att få en anställning bland annat som kock, kallskänka, servitör/servitris och bartender. Söker du jobb inom data/IT finns det även här stor potential att få jobb under året. Drifttekniker, It-arkitekt och supporttekniker är tre av många titlar inom data/IT som behöver tillsättas under året. På Arbetsförmedlingens hemsida kan du se alla branscher som söker personal och vad som krävs för att söka tjänsten.

Om Arbetsförmedlingen

Arbetsförmedlingen är Sveriges största jobbsajt och gör det enkelt för arbetsgivare och arbetssökande att få kontakt via deras digitala tjänster. Arbetsförmedlingen kan också underlätta för arbetsgivare som söker personal, bland annat genom att samarbeta med leverantörer som utbildar personer inom yrken som har stort behov av ny arbetskraft.

Vill du läsa mer inom detta ämne kan du klicka här för att komma till ytterligare en artikel.