Malmö tog hem utmärkelsen som Årets Stadskärna 2023 bild

Malmö tog hem utmärkelsen som Årets Stadskärna 2023

Publicerad

Stort grattis till Malmö som kammade hem titeln Årets Stadskärna 2023. Utmärkelsen erkänner stadens arbete med att förnya och utveckla sin centrumkärna. Privata och offentliga aktörer har tillsammans jobbat hår för stadskärnans förnyelse och därmed stärkt stadens attraktivitet.

Det var igår under en galakväll som organisationen Svenska Stadskärnor korade Malmö till vinnare. Utmärkelsen har delats ut varje år sedan 1995 och uppmärksammar den stad eller ort som gjort störst framsteg i att förnya sin centrumkärna genom samarbete mellan privata och offentliga aktörer. I år var det Malmö som stack ut.

Juryns motivering löd såhär: Genom ett brett arbete med professionell attityd och stor kompetens har stadens aktörer planerat och genomfört viktiga gemensamma utvecklingsprojekt. Kulturen får spela en stor roll, trygghetsfrågorna hanteras strukturerat och genom nya utvecklingsmodeller har samarbetet genomförts på bred front. Innovativa trafiklösningar, urbana stråk, attraktiva platser och spännande koncept har tillkommit. Dessutom finns en tydlig strategi för marknadsföring, kommunikation och byggandet av stadens varumärke. Alla vill vara med och bidra till stadens utveckling och attraktivitet. Grattis till ett fantastiskt arbete med er stadskärna! Malmö, ni är ett föredöme!

– Det är fantastiskt hedrande och roligt! Jag brukar säga att Malmö är ingen stad, det är en attityd. Malmö handlar om mångfald och samarbete – att få saker gjorda tillsammans. Det är den attityden som jag tror bidragit till att vi fått den här fina utmärkelsen! Säger Andreas Schönström, ordförande i Tekniska Nämnden.

Malmös pågående arbete resulterar i en rad samverkansprojekt, fler mötesplatser, ett ökat antal besökare och en positiv utveckling för det lokala näringslivet. Stort grattis Malmö!