Sommaren närmar sig – så får du en billig semester bild

Sommaren närmar sig – så får du en billig semester

Publicerad

Är semestern redan schemalagd – kanske har du till och med börjat nedräkningen? Det är kanske inte så konstigt när maj månad närmar sig sitt slut att vi börjar se fram emot sommarlov, ledighet och lata dagar. Men hur får man egentligen semesterbudgeten att räcka till? Här har du våra bästa tips på en prisvärd sommar och billig semester.

När räntorna är höga och matpriserna fortsatt ligger många procent över det ”normala” är det kanske inte så konstigt att vi fortfarande vill hålla lite hårdare i plånboken. För även om många menar att det ekonomiska läget nu ser ljusare så är framtiden oviss. Har kanske det mesta av semesterkassan gått åt till att betala elräkningen? Lugn – det finns många sätt att komma billigare undan.

Låna en stuga för en billig semester

Semester kan man ha var som helst men visst kan det vara lite extra härligt att åka bort? Har ni ingen egen stuga i familjen finns det kanske någon du kan låna av när de inte själva är där? Eller, varför inte se om det finns någon som vill byta boende för en vecka. Använd gärna sociala medier och berätta var ni vill åka och att ni söker efter boende. Kanske finns det sidor med likasinnad?

Planera innan!

Se till att vara väl förberedd innan det är dags. Vad finns det för specialerbjudanden på boende och vad kan ni göra? Många orter och besöksmål har gratisaktiviteter under sommaren och det kan löna sig att läsa på. Gör en ordentlig lista med vad ni vill se och göra.

Undvik högsäsong

Om du har möjlighet att resa under lågsäsong blir resan nästan alltid betydligt billigare. För oss svenskar är högsäsong i juli och första hälften av augusti. Kanske kan ni skjuta lite på semestern i år och åka lite senare i september? Vädret är oftast lika bra i september men priserna är betydligt lägre.

Ta med egen mat och dryck

Åker ni bort över en kortare period – se till att handla innan! Att äta ute tar upp en stor del av semesterbudgeten och genom att ta med egen kommer du garanterat att spara en hel del pengar. Egenlagad mat blir inte bara betydligt billigare men är också ofta nyttigare. För dig med barn är det också mycket mer avslappnande än att sitta på en restaurang med skrikande barn.

Pausa abonnemang och tjänster

Det bästa spartipset är ofta att se över sina utgifter – detta gäller även på sommaren. Kommer du inte komma till gymmet? Pausa medlemskapet och träna ute. Skippa månadskortet för kollektivtrafiken om du inte behöver det och kanske är det till och med värt att sätta streamingtjänster och liknande på paus om du vet med dig att du inte kommer ha tid att använda dem?

Vem vet – kanske upptäcker ni att ni har alltför många månatliga utgifter som ni inte använder. Många bäckar små som man säger – du kanske sparar en rejäl slant att spendera på lediga dagar när mörkret åter lagt sig över Sverige.

Här kan du läsa om Sveriges 10 bästa sommarstäder.