Till Bjurholm

Besök Bjurholm året runt

Bjurholm erbjuder upplevelser året runt! Oavsett vilken årstid du väljer att besöka denna pittoreska del av Västerbotten kommer du mötas av vacker natur och en gästvänlig atmosfär. Från det gnistrande vinterparadiset till den blomstrande sommaren, höstens färgprakt och vårens återuppståndelse, Bjurholm erbjuder allt en besökare kan önska sig.

Här är förslag på aktiviteter för olika årstider i Bjurholm.

Spännande aktiviteter året runt i Bjurholm

Bjurholm är ett vinterparadis med gott om möjligheter för skidåkning, snöskoterkörning och isfiske. Utnyttja de välpreparerade skidspåren eller ge dig ut på en snöskotertur i de omgivande skogarna. Fiskelyckan är stor både på vinter- och sommarhalvåret. Isfiske på de frusna sjöarna är en populär vinteraktivitet men det finns gott om möjligheter att dra upp några imponerande fångster året runt. Många sjöar och strömmar i området är fyllda med öring, lax och harr.

Sommaren är perfekt för att utforska Bjurholms vackra natur till fots eller med cykel. Det finns många vandringsleder och cykelvägar som tar dig genom skogar, längs sjöar och över kullar. Njut av långa, ljusa sommardagar och ta dig tid att utforska den omgivande naturen. För dig som golfar finns en trevlig 18 håls bana värd att spela.

När hösten sedan kommer är det en fantastisk tid för att plocka svamp och bär i Bjurholms skogar. Du kan fylla dina korgar med kantareller, blåbär och lingon, och uppleva den underbara smaken av den nordiska skogen.

Välkommen att upptäcka Bjurholm - en pärla redo att utforskas!

Bild

Hösten är den perfekta årstiden för svampplock. Foto: Carolina Eriksson

Bild

Agnäs löparspår. Foto: Carolina Eriksson

Bild

Skoterled Vitvattnet Foto: Carolina Eriksson