Till Flen

Flytta till Flen

Flytta till Flens kommun

Det finns många anledningar till att bosätta sig i Flens kommun. Nedan har vi listat några av våra favoriter, men vi vet att det finns betydligt fler. 

Bo sjönära

Att kunna slå upp sovrumsfönstret mot en sjöspegel eller en skogsbacke på morgonen - och jobba i Stockholms innerstad, tack vare pendeltåg som tar en till huvudstaden på mindre än en timme. Det är en vardag som kan infrias. Dubbla upplevelser, dubbelt så hög kvalitet och dubbelt så glad.  

Kanske hänger valet av boende ihop med vilket skede i livet familjen befinner sig i. Valmöjligheterna i Flens kommun är många och inflyttare förverkligar ofta sina drömmar här eftersom både befintliga bostäder och byggklara tomter är mycket prisvärda. Du får mer pengar över, ett lugnare tempo, en närhet till natur och rekreation.

Läs mer om lediga hustomter här

Bild
Bild

Närhet till allt

Flens kommun har ett mycket attraktivt och strategiskt läge med bra pendlingsavstånd till Stockholm och flera andra städer. Det är få kommuner i Sverige som kan matcha Flens geografiska läge. Inom en timme med tåg når man Sveriges huvudstad och största arbetsmarknad. Det är nära till universitet och högskolor i såväl Stockholm som i Linköping, Eskilstuna och Västerås.

På enbart 40 minuter från Flens stadskärna når du Stockholm Skavsta Flygplats.

Andas kunglig luft

I kommunen finns Harpsund, representationsbostaden för Sveriges statsminister som har blivit en möteplats för regeringen, näringslivet och organisationer i Sverige. Flera av världens stora ledare har genom åren vistats här. 

Ett stenkast i sydväst riktning från Flens tätort finns också Stenhammars slott som är kungaparets semesterboende.

Bild

Kultur 

Utöver Harpsund och Stenhammars slott finns en stor mängd slott och herresäten. Rockelstad Slott, en herrgård vid sjön Båven har en sensationell modern historia. Rockelstad är en plats där man vandrar genom historien. I slott och flyglar finns rum bevarade från medeltiden till modern tid, och alla stilar finns representerade. Märkvärdiga personer, fantastiska interiörer och lustiga anekdoter är en del av atmosfären.

Hos oss är kulturskolan gratis vilket innebär en högre tillgång till aktiviteter och en större tillhörighet. Men kulturskolan är inte bara gratis, den är även bäst. Enligt oss, men även enligt Lärarförbundet sett till länet (2016). 

Ät gott 

För alla finsmakare finns prisbelönte Jurss mejeri i kommunen som har vunnit World Cheese Award 2018-2019. På Blaxsta gård finner ni vin som är världsledande.  

I kommunens matsalar serveras bra mat! I Ekomatcentrums upplaga av Ekomatsligan, där man kartlägger inköp av ekologiska livsmedel i offentlig sektor, hamnar Flens kommun på plats 26 av 258 kommuner. I Svekomatsligan, svensk-ekologiskt, hamnar Flens kommun på en elfte plats. Saknas det något på listan? Kontakta kommunikation@flen.se för att berätta varför just du väljer Flens kommun.