Till Gullspång

Flytta till Gullspång

Flytta till Gullspångs kommun

Vi är drygt 5200 människor som lever vår vardag här Gullspångs kommun och vi kan tänka oss att bli fler!

Ett boende i Gullspångs kommun ger ett lättsamt och lantligt boende och mixas gärna med ett jobb antingen i kommunen eller i någon av de närliggande städerna där pulsen och ett ännu större utbud av jobb finns. Om du är nyfiken på att flytta hit, tveka inte att höra av dig så kan vi hjälpa dig med dina funderingar och frågor.

Telefon: 0506-180 00 E-post: info@gullspang.se

Här kan du ta del av berättelser från Gullspångsbor.

Händer som formar ett hjärta

Flytta hit? Här finns flera bostadsmöjligheter!

Här finns flera bostadsmöjligheter inne i samhällena, lantliga gårdar och nyproducerade tomter. Alla boenden till en rimlig boendekostnad!

Går du i tankarna att bygga eget? I Gullspång skapas nya, attraktiva platser för sjönära boenden. I Otterbäcken har tomtområdet Sjögläntan nyligen upprättats vid Vänerns kant och norr om Hova finns tomtområdet Fagersand vid sjön Skagern. Båda områdena erbjuder tomter med drömläge, ett stenkast från vattnet.

En kvinna och en man som går på en skogsväg

Flytta till Hova

Hova är kommunens näst största tätort efter Gullspång och är belägen, cirka 20 kilometer söder om Gullspång, 20 km norr om Töreboda och 30 km nordost om Mariestad. Här finns butiker, konditori, hotell, padelhall, vårdcentral och skola.

Centrumgatan är pittoresk med en riktig småstadskänsla, precis vid centrum ligger ett fint friluftsområde och längs med tätorten går Europaväg 20 som bidrar till enkel pendling både söderut och norrut.

Drönarbild över Hova samhälle

Flytta till Gullspång

Gullspång är kommunens största tätort. Genom samhället rinner Gullspångsälven som utgör gräns mellan landskapen Västergötland och Värmland.

Mitt i centrum ligger laxtrappan och dressinstationen som lockar både fastboende och turister. Här finns butiker, golfbana, vårdcentral, handelsträdgård, restauranger och caféer samt skola.

Drönarbild över Gullspång samhälle

Flytta till Otterbäcken

Otterbäcken ligger sex kilometer sydväst om Gullspång, precis vid Vänerns strand med en av sjöns djupaste hamnar. Här finns tillgång till bad, hamn, fiskrestaurang, lekplats, boulebana, padelhall, promenadstråk, bandyplan och andra utomhusaktiviteter. Här finns en liten butik som är öppen dygnet runt, restaurang, camping, gästhamn, förskola och någon mil bort ligger Sjötorp och Göta Kanal med sina slussar.

Just nu säljer kommunen 32 byggklara tomter vid Vänerns kant. Passa på och ta chansen och bygg ditt drömboende! Här kan du läsa mer om tomterna.

Drönarbild över Otterbäcken samhälle