Till Laxå kommun

Livet i Laxå

Småstadsliv med närheten till storstaden

Laxå kommun erbjuder något speciellt. Här lever du småstadsliv i idyllisk miljö, nära till naturen med större orter en kort tågresa bort.

Laxå med cirka 3000 invånare är kommunens största ort följt av Finnerödja (Porten till Tiveden) med runt 800 invånare och villaidyllen Hasselfors med cirka 400 invånare. Letar du efter lugn och ro kanske Röfors med sina cirka 200 invånare är något för dig. Vill du bo och verka nära nationalparken är byn Sannerud ett bra val. Byn har drygt 30 invånare och här finns Tiveds lanthandel med restaurangdel som har öppet året runt. På sommaren finns det ett café samt sommarrestaurangen Luripompa. Det gäller dock att vara på tårna om man vill hitta ett boende i Sannerud då det är sällan finns något till salu. Vill du bo sjönära finns det lediga tomter vid Västra Laxsjön och det är nya tomter på gång vid sjön Skagern.

Du kanske redan har förstått att Laxå kommun är för dig som uppskattar ”småstadens” enkla liv och att bo nära naturen. Här bor du naturnära, eller snarare i naturen. Laxå kommun är lika med skog, skog och skog samt många fina sjöar. Är du dessutom fiskeintresserad har du hittat rätt, här kan du fiska storröding, öring, gös för att nämna några.

Goda möjligheter att vara aktiv i naturen

Vi har många mil vandrings- och cykelleder i Laxå. Du som älskar att vara aktiv kan både rida, cykla eller vandra på någon av de flera mil långa lederna.

Hur många mil vandringsleder det finns har ingen orkat räkna men du hittar alla leder och information om allt annat i Tiveden på Tiveden.se.

Bild
Bild

Här är några länkar för dig som vill upptäck mera av vad Laxå har att erbjuda

Tiveden

Naturkartan Tiveden Ekoturismområde

Hemnet

Laxahem

Lediga kommunala tomter

Bild