Till Ragunda

Bo i Ragunda

Levande landsbygd i Ragunda

Bild

Foto: Håkan Wike

Obebodda hus ska få nytt liv i Borgvatten

Det är inte ovanligt att hus på landsbygden står obebodda. För att locka till sig flera heltidsboende pågår ett projekt att identifiera obebodda fastigheter och kartlägga vilka av dom som är tillgängliga för nya ägare. Ett sådant område är Borgvattenbygden. Ett vackert skogslandskap som genomskärs av Natura 2000-skyddade Ammerån. Borgvattenbygden är idealiskt för dig som vill bo mitt i den vackra landsbygden med naturen nära tillhands.

I Borgvatten finns ett lugn

Per-Anders Wikström flyttade från Södertälje i Stockholm till Borgvatten. För honom handlade det mycket om tillfälligheter, en kedja och positiva skeenden och nya fina bekantskaper. I Borgvatten har han hittat ett lugn han aldrig haft förut.

Om du är nyfiken på att veta med om Borgvattenbygden kan du läsa mer här.

Bild

Monique lämnade Holland för Sörböle

Det finns många fördelar med att flytta ut på landsbygden. På Ragundadalen.se kan du läsa flera inspirerande historier från människor som valt att bosätta sig i Ragunda.

En av dom är Monique som 2014 bestämde sig för att stänga sin Western inspirerade hästbutik efter 18 år. Monique var trött på att leva ett liv fyllt av stress och längtade efter natur och lugn. Hon tog ett år ledigt och under den tiden besökte hon Sverige. Monique blev förälskad i det vinterklädda Värmland och år 2015 gick flytten till sitt nya hem - en gård i Sörböle.

Monique har sedan flytten startat tre företag som erbjuder allt från ställplats-naturcamping till ridturer med western quarterhästar och semesterboende. Hon ger också seminarium om relationer mellan häst och ryttare och anordnar äventyrsaktiviteter runt om i Ragundadalen.

– Jag har känt mig väldigt välkommen ända sen jag flyttade hit, berättar Monique. Jag är så glad och stolt att jag har hittat mitt hem här i Ragundadalen.

Här kan du läsa fler inspirerande historier från människor som bor och trivs i Ragunda.