Bo och leva

Bo och leva i Årjäng

Företagsamt och välkomnande

Årjäng är en plats som starkt präglas av att vara innovativ och företagsam. Näringslivet i kommunen består av en stor skara företag inom allt från service och tjänster till industri. Här tar vi gärna del av utbudet som den lokala besöksnäringen bjuder in till i form av att simma i en infinitypool med utsikt över Västra Silen, god mat, golf och evenemang med mera. Här vill vi inte enbart att våra besökare ska trivas och känna sig välkomna utan också vi som faktiskt bor och lever i Årjängs kommun.

Bild

Gränsöverskridande

Att vara en gränskommun bäddar för många spännande möten. Det är någonting vi är bra på att utnyttja och ta tillvara på i Årjäng. Att uppleva två länders kultur, arbetsmöjligheter och känna att vi lever i en region fast i två olika länder. 

Bild

Skolor och fritid

I Årjäng är det enkelt att leva nära fritiden, förskola och skola. Ett rikt föreningsliv bjuder på en bred palett av fritidsaktiviteter och Årjängs kommuns fokus på skola och skolmiljö har resulterat i nybyggda Nordmarkens skola, förskolan Regnbågen och renovering av Töcksfors skola. Med utbyggt fibernät tar vi även jobben långt bort lite närmare ändå. I Årjäng vill vi ha nära till allt som betyder någonting. 

Bild

Plats för goda möten

Årjäng är en plats för gränsöverskridande möten som den gränskommun som vi är. Det spiller också över i våra evenemang såsom Hästkrafthelgen i juli. Där tusentals människor upplever en somrig folkfest med fokus på hästkrafter på såväl fyra hjul som fyra ben. När hösten gör sitt antågande dukar samhället upp till marknad med karuseller, marknadsknallar och även här mängder av goda möten människor emellan. 

Bild