Fem roliga aktiviteter i Årjäng

Fem roliga aktiviteter i Årjäng

1. Vandra i vacker natur

Det bästa sättet att uppleva Årjängs natur är från fots. I Glaskogens Naturreservat finns 30 mil vandringsleder, men du hittar också kortare och längre turer runt om i kommunen. Ta med dig familjen, välj en rutt som passar ert humör och packa ryggsäcken. En dag i naturen är uppskattat för både stora och små äventyrare. Här kan du läsa mer om de olika vandringslederna i Årjäng.

Bild

2. Glampa på femstjärnig camping

Vill du testa på campinglivet utan att kompromissa med bekvämligheter? Då är Glamping på Årjängs femstjärniga camping rätt alternativ för dig. Tältet har el och enklare tillbehör som exempelvis porslin, glas, lakan och handdukar. Vakna upp med vacker utsikt av västra Silen, rulla upp tältduken och njut med din morgonkopp i sängen.

På Årjäng Camping & Stugor Sommarvik finns butik, restaurang, poolbar, utomhuspooler, bastu, relaxavdelning, äventyrsgolf, lekplatser, uthyrning, badstrand, aktiviteter och underhållning, Kids Club och mycket mer. Här kan du se andra boendealternativ.

Bild

3. Fartfyllt evenemang - Hästkraft

Mellan 14-16 juli går evenemanget Hästkraft av stapeln i Årjäng. Evenemanget erbjuder spännande upplevelser med hästkrafter i fokus: Trav på elitnivå, rallybilar i backsprint i centrala Årjäng, veteranbilar i klassisk folkpark. Mat och dryck, liv och rörelse med fart och fläkt på temat Hästkraft.

Läs mer om Hästkraft.

Bild

4. Hotellpaket på Hotel Årjäng

Hotell Årjäng erbjuder trevligt hotellpaket med två nätter i dubbelrum, god dryck och tillbehör på rummet vid incheckning, picknick, en tvårätters middag och frukost.

Roliga aktiviteter under ditt besök är till exempel en visit hos Borgåsgubben och hans fru i vackra Blomskog, du når de två stenstatyer via en liten fin vandring. Gå på skulpturpromenad i Årjängs centrum eller utforska Brödarna Ivarssons omtalade bilkyrkogård.

Bild

5. Spela paddel vid sjönära paddelbanor

Årjäng erbjuder möjligheten att spela paddel vid sjönära paddelbanor intill Årjängs Båthamn. Här finns två stycken konstgräsbanor. Här kan du hyra både boll och rack om du inte har ett eget men vill testa på den populära sporten. Sommarsäsongen 2022 kommer det att finnas paddelmaterial till försäljning.

Här finns med information.

Bild