Upptäcka och besöka

Upptäck natur och kultur från två länder

Årjängs kommun ligger i västra Värmland och hit kommer besökare för att uppleva något av våra evenemang, ta del av vår kultur, vackra natur eller det faktum att vi är del av en region som sträcker sig över två länder.

En region – två länder

I Årjäng är vi vana att vara en plats starkt präglad av vår närhet till grannlandet Norge. På en och samma dag kan man ta del av upplevelser i två olika länder. Därmed är Årjäng en gränsöverskridande mötesplats dit du är varmt välkommen. Kanske en vandring på slingrande stigar som leder dig genom två länder? Eller en dagstur till Norges huvudstad Oslo, följt av en övernattning i Årjäng med hisnande utsikt över våra vackra vatten, i en tågvagn, på någon av våra campingar eller bland krispiga lakan på hotell?

Bild

Evenemang som uppskattas och besöks av många

Årjäng ligger strategiskt placerad mitt emellan Karlstad och Oslo där du ungefär lika snabbt tar dig åt båda håll. Här hålls årligen flera evenemang såsom Hästkraft, en folkfest som influeras av hästkrafter på såväl fyra hjul som på fyra ben. När hösten är i antågande bjuder Årjängs Marknad in till välfyllda gator, varierade marknadsstånd, virvlande karuseller och många trevliga möten. Exempel på ett par evenemang av flera som både uppskattas och besöks av många.

Bild

Välkomnande besöksnäring

Vårt rika näringsliv yttrar sig för dig som besökare i form av en bred och välkomnande besöksnäring. Vilket möjliggör ett stort urval av olika boenden, aktiviteter, restauranger och upplevelser. Låt dig väl smaka av gourmetmat i Sveriges minsta restaurang, slå ett slag på Årjängs prisbelönade golfbana, upplev en natt i en tågvagn eller ta del av handeln i form av såväl shoppingcenter som idylliska centrumbutiker. Den rika naturen i kombination med vår breda besöksnäring gör också Årjäng till en plats för många naturnära upplevelser. Paddla, rid, bada, vandra och ät med naturen som närmsta kuliss. 

Bild