Till Mariestad

Framtidskommunen ställer om

Framtidskommunen ställer om

Mariestad växer och har siktet inställt på framtiden. Just nu står kommunen i centrum för en historisk omställning.

Mariestad såg tidigt att framtidens jobb skapas genom mod och innovativa idéer. Vår pionjärsatsning på vätgaslagring, exempelvis, har gett eko långt utanför Sveriges gränser. Det har också fått stora företag att vända blickarna mot vår lilla stad.

Att AB Volvo nu planerar att bygga en batterifabrik i kommunen är ett kvitto på att vår framtidstro delas av många andra. Etableringen är en av de största industrisatsningarna som är på gång i Sverige. Det ger Mariestads invånare ett riktigt guldläge inför framtiden.

Mariestad ska växa ordentligt de kommande åren – visionen är att vara 40 000 invånare till 2040. Många nya arbetstillfällen kommer att skapas i en mängd branscher. Inte enbart inom industrin utan också i allt från besöksnäring och service till hälso- och sjukvård. Dessutom kommer många nya medarbetare att välkomnas till de livsviktiga verksamheter som kommunen driver. Att jobba i Mariestads kommun är att göra skillnad tillsammans med andra.

Mycket är alltså på väg att hända, men Mariestadsandan och den gemytliga småskaligheten förblir densamma. Med avstamp i vårt stolta arv som industriort och residensstad skriver vi nu nästa kapitel i Mariestads historia. Välkommen att dela framtiden med oss!