Till Mariestad

Starkt näringsliv

Starkt näringsliv

I Mariestads varierade näringsliv sjuder det av framtidstro. Här får alla företag rum att växa och utvecklas.  

Näringslivsstaden Mariestad har förstklassigt läge i mötet mellan E20 och riksväg 26 och mitt emellan Sveriges största städer. Läget och vårt framtidsfokus gör vår kommun till en unik plats för utveckling och innovationer.  

I Mariestad verkar världsledande exportbolag sida vid sida med nytänkande småföretag och drivna handlare. Tillverkningsindustrin ger många arbetstillfällen här, handeln erbjuder många unika butiker och de vackra omgivningarna gör besöksnäringen till en blomstrande gren under sommarhalvåret. Näringslivet drivs av hög kompetens och en positiv anda. Här hjälps alla åt för att lyckas, även över företagsgränserna. Vi är stolta över vår bygd och det vi skapar tillsammans. 

Mariestad är en företagarvänlig kommun – just nu på plats 21 i Sverige enligt Svenskt Näringslivs rankning. Att AB Volvo valt att etablera en batterifabrik här är ett starkt kvitto på vår kapacitet. Det betyder också att Mariestad kommer att utvecklas på ett sätt som ger gyllene möjligheter för näringslivet i och runt kommunen. Allt kan hända i en stad som Mariestad.  

foto_martin_hermansson

Foto: Martin Hermansson